Erdoğan'ın ''ananı da al git'' dediği çiftçinin cezası ertelendi

Erdoğan'ın ''ananı da al git'' dediği çiftçinin cezası ertelendi

Erdoğan'ın ''ananı da al git'' dediği çiftçi Kemal Öncel, Cumhurbaşkanına hakaretten ceza aldı, ancak ertelendi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde çiftçilerin mağduriyetini seslendirirken "Anamız ağladı" diye yakınması üzerine "Ananı al da git" dediği Mersinli çiftçi Kemal Öncel, Cumhurbaşkanı olduktan sonra da Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 15 gün hapis cezasına mahkum olup, bu cezası ertelendi.

Yargıtay'ın daha önceki kararı bozmasından sonra yerel mahkeme olarak 17'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Öncel, beraatını istedi. Bunun üzerine 5 dakika ara veren hakim, aranın ardından kararını açıkladı. Duruşma sonrasında açıklama yapan Öncel, "Beraatımı istedim ama daha önce bu davada yüzünü görmediğim hakim 15 ay ceza vermişti. Bu gün 1 yıl 15 gün ceza aldım, ertelendi. Hakime cezadan dolayı teşekkür ediyorum. Keşke beraat verebilseydi" dedi.

İLK DAVADA BERAAT ETMİŞTİ

Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 yıl önceki Mersin gezisinde, "Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?" diye bağıran; Erdoğan'ın da "Ananı da al git" dediği çiftçi 47 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel hakkında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açılmış, ilk celsede beraat etmişti. 21 Kasım 2006'da bir televizyon programında, "Erkeksen Mersin'e gel Tayyip" sözü üzerine 2'nci kez dava açılmış, Öncel'e verilen 15 aylık ceza "akli dengesi yerinde değil" raporu nedeniyle Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yeniden yerel mahkemede yargılanırken farklı bir heyetin verdiği "Akli dengesi yerindedir" raporu üzerine Öncel'e 1 yıl 15 gün hapis cezası verilip ertelendi.

DHA