Hastanede 2 doktoru rehin alıp darbetti; tahliye oldu!

Hastanede 2 doktoru rehin alıp darbetti; tahliye oldu!
Güncelleme:

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde, 2 doktoru odada rehin alıp darbettiği gerekçesiyle yargılanan zanlı önce 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası 4 yıl 5 aya düşürülüp tahliyesine karar verildi.

15 Ocak’ta Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Pediatri Servisi’nde, bir hasta yakınının kartını alan U.Ç., hastaneye girip 2’nci kata çıktı. U.Ç., servisteki asistan doktorlar Begüm Yağmur Bakkalcı ile Osman Gazi Sağlam’ın bulunduğu odaya girdi.

U.Ç.’ın, parfüm satmaya çalıştığı Bakkalcı ve Sağlam, hastalarıyla ilgilenmeleri gerektiğini belirterek, servisi terk etmesini istedi. Bunun üzerine odanın kapısını içeriden kilitleyen U.Ç., anahtarı da cebine koyarak 2 doktoru rehin aldı. U.Ç., bu sırada ‘beyaz kod’ için telefona yönelen doktorlara hakaret edip, ölüm tehditleri yağdırdı.

Doktor Sağlam, U.Ç.’a hastasına müdahale etmesi gerektiğini söyleyerek kapıyı açmasını istedi ancak ikna edemedi. Tartışmanın ardından U.Ç., Doktor Sağlam’a saldırdı. Çıkan arbede sırasında Doktor Sağlam sağ elinden yaralandı.

Servisteki diğer görevliler, özel güvenlik ekiplerini çağırarak polise haber verdi. Bu sırada doktor Sağlam, U.Ç.’ın cebinden anahtarı alarak kapıyı açtı. Şüpheli, özel güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilip, polise teslim edildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen U.Ç., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, U.Ç.’ın serbest bırakılmasıyla ilgili sulh ceza hakimliğine itiraz etti. İtirazı değerlendiren hakimlik, U.Ç.’ın yakalanmasına karar verdi. Tekrar gözaltına alınan U.Ç., olaydan 2 gün sonra bu kez tutuklandı.

SANIK İNFAZ DÜZENLEMESİNDEN FAYDALANARAK CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

U.Ç. hakkında Denizli 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yapılan yargılama sonucunda U.Ç., ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’, ‘hürriyetten yoksun bırakma’ ve ‘konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından toplam 8 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme kararını hem sanık hem de doktorların avukatları istinafa taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6’ncı Ceza Dairesi’nde yapılan yargılama sonunda U.Ç.’a ‘alıkoymak’ suçundan 3 yıl 9 ay, ‘hakaret’ suçundan ise 8 ay 22 gün ceza verilip, toplam hapis cezası 4 yıl 5 ay 22 güne indirildi.

Mahkeme yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından daha önce verilen mahkumiyet kararlarının bozulmasına hükmetti. Sanık, infaz düzenlemesinden faydalanarak cezaevinden tahliye edildi.

Saldırıya uğrayan doktor Osman Gazi Sağlam, kararı ailesine açıklayamadığını belirterek “Sanığın tahliye olması beni çok endişelendirmiyor ancak ailem tedirgin oluyor. Özellikle Konya’daki saldırıdan sonra daha da endişelendiler. Tahliye kararını onlara söyleyemedim. Beni bu üzüyor” diye konuştu. (DHA)

 

DHA