İnşaatta foseptik faciası: Ölü ve yaralılar var!

İnşaatta foseptik faciası: Ölü ve yaralılar var!
Güncelleme:

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, atış poligonu inşaatındaki foseptikte fenalaşan işçi ile onu kurtarmaya çalışan 7 mesai arkadaşı, su tahliye motorundan çıkan gazdan zehirlendi. İşçilerden 3'ü hayatını kaybetti, 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inşaat sahibi ve şantiye şefi gözaltına alındı.

Karataş Mahallesi'ndeki bir poligon inşaatında çalışan işçilerden biri, öğle saatlerinde, çalışmak için 6 metre derinliğindeki fosseptiğe indi. Uzun süre çıkmayan işçiyi merak eden mesai arkadaşları, foseptiği kontrol ettiklerinde onu yerde hareketsiz buldu. Bunun üzerine 7 arkadaşı da saat 14.00 sıralarında işçiyi kurtarmak için çukura indi. Ancak bu kişiler de fenalık geçirdi. 

İnşaatta foseptik faciası: Ölü ve yaralılar var! - Resim : 1

İhbar üzerine olay yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Su tahliye motorunun egzozundan çıkan gazdan zehirlendiği belirlenen 8 kişiden 3'ünün yaşamını yitirdiği tespit edildi. Yarı baygın halde çukurdan çıkarılan 5 kişi, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Ölen 3 kişinin cansız bedenleri ise kurulan caraskal ile çıkartıldı. Bu sırada işçilerin mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

İnşaatta foseptik faciası: Ölü ve yaralılar var! - Resim : 2

Olayın ardından inşaat sahibi ve şantiye şefi jandarma tarafından gözaltına alındı

İnşaatta foseptik faciası: Ölü ve yaralılar var! - Resim : 3

DHA