RUS GEMİSİ İSTANBUL'DA KARAYA OTURDU !

RUS GEMİSİ İSTANBUL'DA KARAYA OTURDU !

İstanbul'da bir Rus gemisi lodos nedeniyle karaya oturdu.

İstanbul'da şiddetli lodostan etkilenerek karaya oturan Rus gemisinin mürettebatı uzun uğraşlar sonucunda kurtarıldı.

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli lodosun etkisiyle bir Rus gemisi 21.00 sıralarında Kartal'da karaya oturmuştu. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarının şiddetli lodosa takılmıştı. Bunun üzerine kıyı emniyeti ekipleri kurdukları iskele ile yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucunda gemide kalan 14 mürettebatı halat ve can simidi yardımı ile kurtarıldı.

iha-20161203aw917961-10-t.jpg

Olay, 21.00 sıralarında Kartal açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Rusya'nın Rostov kentinden aldığı yükü İzmir'e boşalttıktan sonra, Karadeniz'e yönelen "Volgo-Donn 203 Tagarog" isimli kuru yük gemisi lodosun etkisiyle Kartal açıklarında rotasından çıkarak, sahile sürüklendi.

İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik, deniz polisi, sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Geminin içindeki 14 mürettebatın kurtarılması için çalışmalar başlatıldı. İlk olarak, İtfaiye merdiven uzattı, aşırı rüzgardan mürettebatı alamadı. Kıyı emniyeti kara ekipleri, gemiye halat gererek gemiye ulaştı. Ekipler, mahsur kalan mürettebatı tek tek kurtardı. Ambulansa alınan mürettebat tedbir amaçlı çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan Rus gemisine yakın bir bölgede de bir başka kuru yük gemisi de lodosun etkisiyle karaya oturdu. Bu geminin mürettebatının kurtarıldığı, gemide kimse kalmadığı öğrenildi.