Serbest kalınca 8 kurban kesmişti... 20 yıl hapsi isteniyor!

Serbest kalınca 8 kurban kesmişti... 20 yıl hapsi isteniyor!
Güncelleme:

Kargo teslim fişi imzalatıyoruz diye imzalattıkları senetlerle çok sayıda kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınıp ardından serbest kalan ve kararı 8 kurban keserek kutlayan zanlı avukatın şimdi 20 yıl hapsi isteniyor.

Ankara’da avukat O.G.’le birlikte altı şüpheli, aralarında eski ilçe belediye başkanı ve akaryakıt istasyonu sahibi iş insanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin, borcu olmamasına rağmen haklarında haciz işlemi başlatıldığı yönündeki şikayeti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, 31 Aralık 2021de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

‘Pencere’ yöntemi olarak bilinen imza kısmı kesilmiş başka evrakın altına yerleştirilen boş senetlere imza attırdıkları kişileri icraya vererek dolandırdıkları iddia edilen 6 şüpheli, nöbetçi hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı.

Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldığı nöbetçi asliye ceza mahkemesince de serbest bırakıldı.

Savcılığın O.G.’in tutuklanması yönünde yaptığı ikinci itiraz da yine mahkemece reddedildi. O.G., serbest bırakılınca ofisinin önünde 8 kurban kesti. O.G., kurbanlar kesilirken, çekilen fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaştı.

O.G. ve beş şüpheli hakkında soruşturma sürerken, İsveç’te yaşayan gurbetçi Hikmet T., borcu olmamasına rağmen hakkında haciz işlemi başlatıldığı, bu nedenle bankada bulunan parasına bloke konulduğunu yönünde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Haciz işleminin, O.G.’e ait hukuk bürosundan yapıldığı tespit edildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan O.G., Beypazarı’nda oğluna ait evde saklanırken yakalandı. O.G. ile birlikte senette imzası olan M.S., senedin ciro edildiği A.Ö. ile Hikmet T.’ye senedi imzalatan A.S. de gözaltına alındı.

Şüphelilerden M.S., savcılık ifadesinde O.G.’e borcu olduğunu, borcuna karşılık O.G.’in senedi imzalatarak tanıdığı birine ciro etmesini istediğini itiraf etti. O.G., A.S. ile A.Ö. tutuklanırken, M.S. serbest bırakıldı.

BANKA HESAPLARINA BLOKE KONULDU

Savcılık, soruşturmayı jet hızıyla tamamlayarak, iddianame düzenledi. İddianamede, Hikmet T.nin şüpheli A.S.a ait firmadan araç kiraladığı, sözleşme sırasında müştekiye pencere yöntemi ile imzalatılan senedin Ankara 16. İcra Müdürlüğü’nde icraya verildiği, Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden de müşteki hakkında ihtiyati haciz kararı aldırılarak, banka hesaplarına bloke konduğu aktarıldı.

İddianamede, yapılan incelemede senedin sahte olduğunun tespit edildiği aktarılarak, şöyle denildi:

– Şüpheli M.S.’in müşteki beyanı ile örtüşen samimi ikrarı ile kriminal raporu ve bilirkişi raporu bir bütün halinde değerlendirildiğinde, şüpheli A.S.’ın, müştekiye araç kiralama sözleşmesi imzalatırken, müştekinin imza atacağı yerlere, pencere tabir edilen yöntem ile altına boş kağıt gelecek şekilde boşluklar bırakarak boş belgeyi imzalattığı, daha sonra bu belgeyi şüpheli O.G.’e getirdiği, O.G.’in de bu belgeyi bilgisayar ortamında kambiyo senedi haline getirerek, alacaklı kısmına şüpheli M.S.’in adını yazdırarak 75 bin Euro bedelle şüpheli A.Ö.’e ciroladığı, bu şekilde ustaca tanzim edilen sahte senet üzerinden icra takibi başlatılarak, müştekinin banka hesaplarına bloke konulmasının sağlandığı tespit edilmiştir.

KENDİ EL YAZISIYLA DOLDURMUŞ

İddianamede şüpheliler O.G., A.S. ve A.Ö.’in suçlamaları kabul etmediği, itirafçı M.S.’in ise O.G.’e borcu nedeniyle sahte olduğunu bilmediği senedi kendi el yazısıyla doldurup, imzaladığını ve A.Ö. adına ciro ettiğini söylediği aktarıldı.

İddianamede, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri belirtilip, 4,5’ar yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. (DHA)

DHA