Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 20 km derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü Siirt'in Kurtalan ilçesinin Karabağlar köyü.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD, saat 08.45'te gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5 olarak duyurdu.  Depremin derinliği 20 kilometre olarak belirlendi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" deniildi. Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu depremle ilgili olarak "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor" açıklaması yaptı.

SİİRT VALİSİ: MERKEZDE HASAR YOK

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: KAYABAĞLAR'DA BİR HASAR İHBARI ALDIK

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, depremi şiddetli hissettiklerini belirterek, "Kent merkezi ve Kurtalan ilçe merkezinde herhangi bir olumsuz ihbar almadık. Kayabağlar beldesinde bir hasar ihbarı aldık. Ekiplerimiz oraya hareket halinde" dedi.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Siirt'te merkez üssü Kurtalan ilçe merkezi olan ve Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak gibi birçok kentte hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde bir markette bulunanların deprem anında yaşadıkları panik ve kaçış görüntüleri yer alıyor. 

Öte yandan deprem anında engellilerin eğitim gördüğü 2 katlı bir rehabilitasyon merkezinde, çocukların tahliye edilme anı da kameralara yansıdı.
 
 

Seçiniz...