Türkiye'ye karşı birleşen terör örgütlerinin elebaşı belli oldu

Türkiye'ye karşı birleşen terör örgütlerinin elebaşı belli oldu

Türkiye'ye karşı birleşen 9 terör örgütünün başına PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan geçti.

PKK'nın teklifiyle bir araya gelen TKP/ML, MLKP, Devrimci Komünistler Partisi (DKP), TKEP/Leninist, Maoist Komünist Parti (MKP), TİKB, Devrimci Karargah, THKP-C/MLSBP'den oluşan 9 yasadışı örgüt, Suriye'de buluştu. HBDH'nin aldığı kararlara göre, oluşumun başına PKK'nın önde gelen isimlerinden Duran Kalkan geçti.

9 ÖRGÜT SURİYE'DE BULUŞTU

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan, bugün köşesinde HBDH'nin Suriye'de yaptığı toplantıyı yazdı.

İşte o yazının ilgili bölümü:

PKK'nın teklifiyle bir araya gelen TKP/ML, MLKP, Devrimci Komünistler Partisi (DKP), TKEP/Leninist, Maoist Komünist Parti (MKP), TİKB, Devrimci Karargah, THKP-C/MLSBP'den oluşan 9 yasadışı örgüt, Suriye'de buluştu. Oluşum, DHKP-C'yi farklı bir gerekçeyle aralarına almadı.

23 ŞUBAT'TA TOPLANTIDA BULUŞTULAR

Geçmişte bireysel olarak terör eylemlerini gerçekleştiren 9'lu oluşum, "Halkların Birleşik Devrim Hareketi" (HBDH) adıyla Türkiye'yi hedef alacak yeni bir eylem süreci için düğmeye bastı. Henüz iki ayı dolmak üzere olan hain ittifak, 23 Şubat'ta Suriye'nin Lazkiye kentinde önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

OLUŞUMUN BAŞINA DURAN KALKAN GEÇTİ

Türkiye'yi yakından ilgilendiren bu toplantıda alınan kararlar, Ankara'daki güvenlik birimlerine ulaşmaya başladı. HBDH'nin aldığı kararlara göre, oluşumun başına PKK'nın önde gelen isimlerinden Duran Kalkan geçti. Oluşumun tüm faaliyetlerinin takip ve kontrolünden Duran Kalkan'ın belirlediği alt birimler sorumlu olacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız