Yine maden yine göçük!

Yine maden yine göçük!
Güncelleme:

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde sabah saatlerinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçinin kurtarıldığı bildirildi.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 işçi göçük altında kalırken işçilerden biri kendi imkanlarıyla göçükten kurtuldu.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Göçük altındaki işçiler kurtarıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük altında kalan 3 işçinin kurtarıldığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Elazığ ili Palu ilçesi Kayaönü köyü yakınlarında bulunan bir maden ocağında bugün sabah 10.00 sularında bir göçük meydana gelmiştir. 

Polay Madencilik'e ait krom madenindeki yeraltı ocağında meydana gelen göçükten 4 işçimiz etkilenmiş, biri kendi imkanlarıyla göçükten çıkmıştır.

Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. 

Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlım durumları iyidir. 

Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz."

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde sabah saatlerinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçinin kurtarıldığı bildirildi.

Krom madeninde işçi ölümleri

Aynı köyde 2021 ile 2023 tarihlerinde de işçi ölümleri yaşandı. 2021'de krom çıkarılan özel bir maden ocağında çalışan kuzenler S.Y. (29) ile A.Y. (30), asansör olarak kullanılan vagondaki demirin kopması sonucu 25 metreden düşerek hayatını kaybetti. 2023'te yine farklı bir krom madeninde yaşanan patlama sonucu göçük altında kalan 2 işçiden R.T. yaşamını yitirdi.