AK Partili isimden Bakanlığa sert eleştiri

AK Partili isimden Bakanlığa sert eleştiri
Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da katıldığı ve Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yaptırılan caminin temel atma törenine Zeybekci'nin “Okul yaptıracaktık bakanlığa proje beğendiremedik” tepkisi damgasını vurdu.

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan caminin temel atma töreni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımı ile gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz yıl Mayıs ayında kısmen hizmete açtığı Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi binasının yanında yer alan cami gelecek yıl Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılacak.

Zeybekci, Erbaş'a maddi destek istemediklerini sadece manevi olarak destek olmalarını ve dua etmelerini istedi. Zeybekci caminin açılışını Kadir Gecesi yapmak istediklerini belirtti.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre, ihtisas merkezinin 4 yıl önceki temel atma töreni sırasında cami sözü veren Zeybekci törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Bazı dostlarımız dediler ki; her tarafta cami çok, okul yaptır. İleride onu da yaptırırız inşallah. Önceden bir denemiştik ama… Dönemin Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz şahittir. Bakanlığa bazı şeyleri beğendiremedik. Tütün tarlasındaki bir amelenin çocuğu olarak… Tabii 7 yaşında anamla birlikte yevmiyeye gittim o zaman. Onların, rahmetli babamız sözüyle, ‘Şu gömleğimi satacağım da okutacağım' dediği çocuğuz biz… Onların sayesinde buraya geldik ve bu hayırlara vesile olmaya çalıştık. Burada cami gerekli. Cami ile akademi o kadar iç içe gelmeli de cemaatle dolmasını sağlayacak ruh burada oluşmalı. Burası ile ilgili mimari de Semerkant, Horasan, Taşkent kültürünün izlerini taşısın istedik. Buradan yetişenler Hoca Ahmet Yesevi'nin talebeleri gibi bu coğrafyayı da ışığıyla aydınlatsın.

 

(Kaynak)