AK Partili meclis üyesi camiye el koydu !

AK Partili meclis üyesi camiye el koydu !
Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın Bolvadin Belediyesi'nin AK Partili Meclis üyesi, 10 yıl önce Diyanet'e devretmek şartıyla aldığı araziyi cami yaptı ama Diyanet'e devretmedi.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin Belediyesi’nin AK Partili Meclis üyesi Ceylan Emet, cami yapıp Diyanet’e devretmek üzere belediyeden devraldığı arsaya cami, müştemilat ve işyeri yaptı, fakat camiyi Diyanet’e devretmedi. 

Ceylan Emet, 1999 yılında yazdığı dilekçe ile Bolvadin Müftülüğü’ne başvurdu. Dilekçesinde, ilçenin Emirdağ Caddesi üzerinde birçok konutun olduğu, ancak bölgeye en yakın caminin 900 metre mesafede yer aldığını ifade ederek, “Arsa temin edilir ise, devlet veya şahıs katkısı olmaksızın, tüm masrafları tarafımdan karşılanmak üzere iki yıl içerisinde cami yapıp müftülüğe veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na teslim etmeyi taahhüt ediyorum” diye yazdı.

Bolvadin Belediyesi de 24 Temmuz 2000 tarihinde encümen kararı aldı ve cami yapıp Diyanet’e vermesi kaydıyla, 2 bin 655 metrekarelik arsayı AK Partili Ceylan Emet’e tahsis etti. Belediye Encümen kararında ve tapu kaydında dahi Diyanet’e devir şartı varken, AK Parti’li Bolvadin Belediye Meclis üyesi Ceylan Emet, camiyi teslim etmedi.

Odatv’nin Bolvadin Belediyesi’nden öğrendiğine göre, caminin olduğu alanlardaki müştemilatlar para karşılığında kiralandı. Belediye ise, cami ve içerisindeki müştemilatları Diyanet’e devretmeyen AK Parti’li Ceylan Emet hakkında hukuki süreç başlattı.

Konuyla ilgili Odatv, Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile de görüştü. Devredilmeyen camiye ilişkin müftülük olarak hukuki süreç başlatılıp, başlatılmadığı şeklindeki sorumuza, Müftü Kabukçu, “İlk defa sizden duyuyorum” diyerek konudan haberdar olmadığını söyledi. Müftü Kabukçu sözlerinin devamında konuyla ilgili hemen bir araştırma yapılacağını ifade etti.

OdaTV