AK Parti'nin araçlardaki ÖTV düzenlemesi AK Partili ismi isyan ettirdi

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlAK Parti iktidarının TBMM'ye sunduğu ve Komisyon'da kabu edilen motorlu taşıtların ÖTV matrahları ve oranlarına yönelik değişiklik teklifine AK Partili eski milletvekili Şamil Tayyar da isyan etti.
AK Parti'nin sundığı ve dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen yeni düzenlemeyle, fosil yakıtlı ve bazı hibrit otomobillerin ÖTV matrah ve oranları yeniden belirlendi. Yeni sistemde vergi oranları motor hacmi ve elektrik motor gücüne göre yüzde 80 ile 220 arasında değişecek.
ÖTV matrahlarındaki bu değişiklik teklifi büyük tepki çekerken eski AK Parti milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar, Motorlu taşıtların ÖTV matrahları ve oranları değiştirilmesine ilişkin olarak, "Toplum derin yoksulluğa, ekonomik zorluklara, darboğazdaki piyasalara iyileştirici düzenleme beklerken, boğazını sıkmaya devam ediyoruz." tepkisini gösterdi.
Tayyar düzenlemeye ilişkin olarak, "Motorlu taşıtların ÖTV matrahları ve oranları değiştiriliyor. Teklif, komisyondan geçti, yakında Genel Kurul’da oylanır, yürürlüğe girer. -Arazi taşıtlarına uygulanan ÖTV oranı %4’den %50’ye yükseltildi. -Motor silindir hacmine ve elektrik motor gücüne göre uygulanan ÖTV oranının alt sınırı %45’den %80’e çıkarıldı. Toplum derin yoksulluğa, ekonomik zorluklara, darboğazdaki piyasalara iyileştirici düzenleme beklerken, boğazını sıkmaya devam ediyoruz. Çok güzel, böyle devam edelim" ifadesini kullandı.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol