Aranan savcı teslim oldu

Aranan savcı teslim oldu

MİT TIR'ları ile ilgili soruşturmada hakkında tutuklama kararı çıkan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı ve Ahmet Karaca gözaltında...

MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Savcı Aziz Takçı gözaltına alındı. Polis, dün akşam savcının evine gitmiş ancak Takçı evinde bulunamamıştı. Hakkında tutuklama kararı verilen savcı Ahmet Karaca da Gaziantep Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının ardından dün evinde bulunamayan Takçı'nın konutuna döndüğü bilgisini alan polis ekipleri, Kozlu ilçesindeki evine gitti.
      
Evin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Takçı'nın ikamet ettiği apartmana kimseyi yaklaştırmadı.
     
Hakkındaki  karar tebliğ edilen Takçı, bir yakınının kullandığı özel aracına bindi. Savcının aracının bagajına, yakınları tarafından valiz konulduğu görüldü.
     
Polis ekiplerinin eşliğinde adliyeye gelen Takçı, burada gazetecilerin yakalama kararına ilişkin sorusu üzerine, "Şu anda bir açıklama yapmıyorum. Açıklamayı yazılı olarak yapacağım" dedi.

MİT TIR'larının durdurulması ve aranmasında görev alan cumhuriyet savcılarından Aziz Takçı, hakkındaki  soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevden uzaklaştırılmıştı.

SAVCI KARACA GAZİANTEP’TE TESLİM OLDU

ADANA ve Hatay'da MİT TIR'larının aranmasıyla ilgili operasyonların ardından açığa alınan ve HSYK’nın kararı üzerine Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı verilen savcılardan Ahmet Karaca bugün sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği yaparken MİT’e ait TIR'ların durdurularak aranması olayının ardından önce Kayseri'ye, ardından Gaziantep'e atanan Ahmet Karaca, geçen Ocak ayında HSYK kararıyla açığa alındı. Görevden alınan Cumhuriyet Savcısı Karaca hakkında dün HSYK müfettişlerinin raporu doğrultusunda diğer 3 savcı ve Adana İl Jandarma Komutanı ile birlikte tutuklama kararı verildi.

Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuklama kararının ardından dün gece harekete geçen polis ekipleri, Savcı Karaca’yı Beykent Mahallesi’ndeki evinde bulamadı. Aranan Savcı Karaca, bu sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.

Savcı Karaca ile görüşen Gaziantep Barosu Başkan Bektaş Şarklı, Karaca’nın MİT TIR’ları ile ilgili verdiği kararın hukuki olduğunu belirterek, “Vicdanım rahat. Yasal mevzuatlara ve kanunlara uygun hareket ettim” dediğini ifade etti.

Savcı Karaca’nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tarsus’a gönderileceği bildirildi.

DHA & CİHAN