Artvin'de komandolar devreye girdi !

Artvin'de komandolar devreye girdi !

Artvin'de bakır madeni gerginliği devam ediyor. Olaylarda komando devreye girdi.

Artvin Cerattepe’de 4 saatlik polis müdahalesi ardından dağılan gruplar yeniden Kafkasör Yaylası Atmaca Mevkii’nde toplanarak yolu kurdukları barikatlarla ulaşıma kapattı. Polis ve jandarma birliklerinin eşliğinde ilerleyen maden şirketine ait konvoyun önü barikatlar nedeniyle kesildi. Lastik yakan ve yolu taşlarla ulaşıma kapatan yaklaşık 400 kişilik gruba iki günden bu yana geride bekleyen jandarma birlikleri biber gazı ile müdahale etti. Grupta bulananlar da jandarmaya taşla karşılık verdi.

JANDARMAYA LİMONLU DESTEK

Jandarmanın biber gazlı müdahalesi sırasında çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Bu sırada bir kişi gazdan etkilenen jandarma komutanına limon uzatarak gözlerine sürmesini istedi. Jandarma komutanı, "Bize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz ancak gruptakilere de söyleyin taş atmasınlar" uyarısında bulundu. Bunun üzerine çevrede bulunanlar, "Biz doğamızı korumaya çalışıyoruz. Askerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz" diyerek karşılık verdi.

UÇURUMA DÜŞEN KİŞİYİ JANDARMA TAŞIDI

Jandarmanın biber gazlı müdahalesi sonrası oluşan duman nedeniyle göz gözü görmeyen bir duruma gelen Kafkasör yaylası yolunda kaçmaya çalışan gruptaki bir kişi uçuruma yuvarlandı. Yola çıkarılan kişi askerler tarafından sedye ile yaklaşık 300 metre mesafedeki askeri araca taşındı. Yaralı kişi askeri araçla hastaneye götürüldü.

YEŞİL KAFKASÖR TOZ DUMAN

Jandarmanın sıktığı yoğun biber gazı nedeniyle yeşil doğa toz duman oldu. Biber gazının yeşil örtüyü kapladığı görüldü. Maden şirketinin iş makinelerinin içerisinde yer aldığı konvoy yoldaki barikatların kaldırılmasıyla Kafkasör Yaylası’na doğru ilerleyişini sürdürüyor. Ancak yolda çok sayıda barikat nedeniyle konvoy çok ağır ilerliyor.

Artvin'de komandolar devreye girdi !

[PAGE]

Artvin'de komandolar devreye girdi !