Ayasofya'ya girişler durduruldu!

Güncelleme:

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu" ifadelerini kullandı.

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya Camii’nde vatandaşların akını sürüyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kalabalığa dikkat çekerek “Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu” ifadelerini kullandı.

Ayasofya'daki bugünkü açılış öncesinde binlerce vatandaş sabah namazını polis barikatlarının önünde kılmış ve Ayasofya Cami'nin bulunduğu Sultanahmet meydanına akın etmişti.

Koronavirüs salgını sürerken yaşanan izdiham görüntüleri endişe yaratmış ve büyük tepki çekmişti.

Sabah namazı öncesi başlayan ve saat 11.00'a kadar aralıksız süren insan akınının ardından İstanbul Valiliği koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alana misafir girişlerinin durdurulduğunu açıkladı.

BAKAN KOCA UYARMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın boyunca toplanacak en büyük kalabalığın Ayasofya'da olacağını belirtirken corona virüsü ve mesafe uyarısında bulundu.

Bakan Koca Ayasofya’da bugün kılınacak Cuma namazına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Koca, “Ayasofya’da kılınacak Cuma namazında, tarihi anı yaşama heyecanıyla, halkımızın tedbirleri terk etmeyeceğini umuyoruz. Şu ana kadar ulaşılan bilgiler salgın boyunca en büyük kalabalığın Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında oluşacağını gösteriyor. Tedbirli cumaları örnek alalım” ifadelerini kullandı.

SECCADELERİ ELLERİNDE GELDİLER

Ellerinde seccadelerle gelenler caminin bulunduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bunun üzerine bazı kişiler başka camilere giderken, bazıları ise güvenlik noktalarında namaz kıldı.

Ayasofya'ya girmek isteyenler, Çemberlitaş yönünde bariyerleri aşıp koşarak Ayasofya'ya ilerledi.

Namaz için gelenlerin koronavirüs tedbiri için şart olan sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

İşte Ayasofya'nın son haliİşte Ayasofya'nın son hali

Polis barikatını yıkarak Ayasofya'ya koştular!Polis barikatını yıkarak Ayasofya'ya koştular!

Binlerce kişi Ayasofya'da! Sabah namazını polis barikatında kıldılarBinlerce kişi Ayasofya'da! Sabah namazını polis barikatında kıldılar

 

 

 

Seçiniz...