Bir Yetim Büyütüyorum Projesi

Bir Yetim Büyütüyorum Projesi

Deniz Feneri Derneğince yürütülen projenin tanıtım toplantısı, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapıldı

KARABÜK (AA) - Deniz Feneri Derneğince ülke genelinde yürütülen "Bir Yetim Büyütüyorum Projesi"nin tanıtım toplantısı, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapıldı.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Genel Koordinatörü Hamit Kunt, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Derneğin özelikle Almanya’da mahkemede karalandığını, Türkiye'de hiçbir medya kuruluşunun kendilerine sahip çıkmadığını ifade eden Kunt, yılmadıklarını, Türkiye ve yurt dışında ihtiyaç sahibi pek çok ülkede yardıma devam ettiklerini söyledi.

Derneğin tohumlarının sağlam atıldığını vurgulayan Kunt, "İşte o tohumların güzel atıldığı topraklardan daha pek çok derneklere ilham verdi. Şu anda onlarca ulusal, yüzlerce yerel Deniz Feneri var. Hepsi de iyilik adına çalışmalarına devam ediyor. Gönlünüzdeki iyiliği ve sadakayı sizler adına ihtiyacı olanlara aktarıyorlar" diye konuştu.

- Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da derneğin gönül ehli insanları bir araya getirdiğini anlattı.

Derneğin, Afrika’nın çeşitli noktalarında kuyular açarak insanların en temel ihtiyaçlarının başında gelen suyu karşıladığına dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:

"Yine yoksulları gözeterek bu dünyada yaşamalarını sağlayacak temel ihtiyaçlarını gidermemiz için aracı oldu. Gerçek ihtiyaç sahipleriyle buluşmamızı sağladı. Bizler de Safranbolu Belediyesi olarak böyle bir çalışmayı 'Hayır Çarşısı' adı altında başlattık.  Bilindiği üzere Osmanlı'da sadaka taşları geleneği vardı. Bir köşede bir taş olur, zengin olan oraya 'ihtiyaç sahipleri alsın' diye bir şeyler bırakırdı. İşte Hayır Çarşımız da böyle. İhtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturuyor."

Konuşmaların ardından Kunt, Hayır Çarşısı Koordinatörü Zehra Korkmaz ve AK Parti Karabük Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak’a teşekkür plaketi verdi.