Bursa'da Türk Dostu Mutlu Bir Sırp

Bursa'da Türk Dostu Mutlu Bir Sırp
Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı Başantrenörü Nesic: "Eğer bir gün buradaki görevim biterse yine bir Türk takımını çalıştırmak isterim"- "Türk ve Sırbistan mutfağı arasında pek fark yok"- "Taraftarla birlikte Türk voleybolunun kalitesi de art

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Voleybol Bayanlar Birinci Lig takımlarından Bursa Büyükşehir Belediyespor'da, Sırbistan uyruklu başantrenör Dragan Nesic, kendisini Türkiye'de mutlu ve güvende hissettiğini söyledi

Son 5 yılda Galatasaray ve Çanakkale Belediyespor'u da çalıştıran Nesic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de daha uzun yıllar kalmayı arzu ettiğini bildirdi.

Nesic, 5 yaşındaki oğlunun Türk öğrencilerle birlikte eğitim gördüğü dile getirerek, "Burada olmak bana mutluluk veriyor. Eğer bir gün buradaki görevim biterse yine bir Türk takımını çalıştırmak isterim" dedi.

Türkiye'de çok sayıda Balkan göçmeni bulunduğuna işaret eden Nesic, bu kişilerle zaman zaman Sırpça konuştuğunu, kendisinin de yavaş yavaş Türkçe öğrenmeye başladığını, iletişim kurmakta zorlanmadığını anlattı.

Dragan Nesic, ailesiyle Türkiye'de yiyecek anlamında sıkıntı yaşamadıklarını kaydederek, "Türk ve Sırbistan mutfağı arasında pek fark yok. Et yemeklerini çok seviyorum. Eşimde bir gün musakka getirmişti, patatesle beraber. Çok güzeldi" değerlendirmesinde bulundu.

Eşinin börek, poğaça ve pastaları çok sevdiğine değinen Nesic, Türk kahvesinin de tüm Balkan ülkelerinde bilindiğini vurgulayarak, "Sırbistan'da fazla kahve kültürü yok ama benim gençlik dönemimde Türk kahvesi tüm Balkan ülkelerinde meşhurdu. Gençlik yıllarımda kahveyi içer, sonra kapatır fal bakardık. Bu sebeple Türk kahvesinin gençlik anılarımda çok önemli bir yeri var" diye konuştu.


"Taraftarla birlikte Türk voleybolunun kalitesi de artacaktır"


Türk voleyboluna ilişkin görüşlerini de kaydeden Nesic, "Türk voleybolu son yıllarda çok ilerledi ve artık İtalya ile Rusya ile yarışıyor. Türkiye'de oturmuş bir sistem var, tek eksik ise seyirci. Türkiye'de futbol dışındaki branşlara taraftar ilgisi fazla değil. İyi bir seviyede olan Türk voleybolu, taraftarların da ilgi göstermesi halinde çok daha iyi yerlere gelecektir. Taraftarla birlikte Türk voleybolunun kalitesi de artacaktır" şeklinde görüş belirtti.

Nesic son olarak Bursa Büyükşehir Belediyespor'daki hedeflerini anlatarak, "Öncelikle ligde kalıcı olmayı, ardından her yıl Avrupa kupalarına katılmayı arzuluyoruz. Belli bir program dahilinde de bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

text-ad
Vatandaş UYAP e-Satış ile yarı fiyatına satılan evlere hücum etti Vatandaş UYAP e-Satış ile yarı fiyatına satılan evlere hücum etti Yaz aylarının katili, 1,5 yaşındaki minik Metehan'ı öldürdü! Yaz aylarının katili, 1,5 yaşındaki minik Metehan'ı öldürdü! Bugün de ''günaydın'' diyemedik... 23 yaşındaki genç kadını katledip, kendini 12'nci kattan attı! Bugün de ''günaydın'' diyemedik... 23 yaşındaki genç kadını katledip, kendini 12'nci kattan attı! Türkiye'de milyonlarca vatandaşın kişisel bilgileri bir kez daha çalındı Türkiye'de milyonlarca vatandaşın kişisel bilgileri bir kez daha çalındı Çocukların kavgası meydan muharebesine döndü: Yüzlerce kişi sopalarla birbirine girdi Çocukların kavgası meydan muharebesine döndü: Yüzlerce kişi sopalarla birbirine girdi Çarkıfelek'in eski güzel hostesi değişimiyle herkesi şaşırttı Çarkıfelek'in eski güzel hostesi değişimiyle herkesi şaşırttı Türkiye'nin gizemli kayalarının sırrı çözülemiyor Türkiye'nin gizemli kayalarının sırrı çözülemiyor Eda Taşpınar bu sefer yazın geldiğini Afrika'nın vahşi yaşamının içinde ilan etti Eda Taşpınar bu sefer yazın geldiğini Afrika'nın vahşi yaşamının içinde ilan etti İBB soruşturmasında yeni gözaltı dalgası: 22 gözaltı var İBB soruşturmasında yeni gözaltı dalgası: 22 gözaltı var Ne Sibirya, ne Alaska, ne de Kanada... Bir ilimizd evler karlar altında kaldı! Ne Sibirya, ne Alaska, ne de Kanada... Bir ilimizd evler karlar altında kaldı!
Kredi kartından nakit avanslar ve kredi kullanımları yeniden gevşiyor... Kredi kartından nakit avanslar ve kredi kullanımları yeniden gevşiyor... Dev fabrikada büyük yangın: Patlama sesleri duyuluyor! Dev fabrikada büyük yangın: Patlama sesleri duyuluyor! Borsa İstanbul'da dev manipülasyon operasyonu: Gözaltılar var Borsa İstanbul'da dev manipülasyon operasyonu: Gözaltılar var Bilal Erdoğan'dan Fenerbahçe ve Galatasaray için dikkat çeken ifadeler Bilal Erdoğan'dan Fenerbahçe ve Galatasaray için dikkat çeken ifadeler Duman konserinde ihraç edilen teğmenleri böyle selamladı Duman konserinde ihraç edilen teğmenleri böyle selamladı İkinci el araç piyasasının en çok ilanı verilen markaları ve modelleri belli oldu İkinci el araç piyasasının en çok ilanı verilen markaları ve modelleri belli oldu Prim gün sayısı düşüyor, emeklilik desteği geliyor... 1 milyon emeklimiz daha olacak! Prim gün sayısı düşüyor, emeklilik desteği geliyor... 1 milyon emeklimiz daha olacak! Elektrikler kesildi, trafik ışıkları söndü, sürücülerin imdadına o yetişti... Elektrikler kesildi, trafik ışıkları söndü, sürücülerin imdadına o yetişti... Af geliyor diyenler yanıldı: Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Katlamalı cezalar geliyor! Af geliyor diyenler yanıldı: Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Katlamalı cezalar geliyor! Ece Seçkin konserinde korku dolu anlar; ünlü şarkıcı şarkıyı yarıda kesip müdahale etti Ece Seçkin konserinde korku dolu anlar; ünlü şarkıcı şarkıyı yarıda kesip müdahale etti