Büyük zafer 101yaşında! 30 Ağustos coşkuyla kutlanacak

Büyük zafer 101yaşında! 30 Ağustos coşkuyla kutlanacak
Güncelleme:

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bundan tam 101 yıl önce imzasını attığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 100'üncü yılında tüm Türkiye'de kutlacak...

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922'de gerçekleştirilen Büyük Taarruz zaferinin 101’nci yıldönümü. 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. 1919 yılında Birinci Dünya Savaşı sonrası İtilaf Devletleri, Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerine dayanarak Anadolu'yu işgale başladı. Batı cephesinde Yunanistan ordusu Ankara Polatlı’ya kadar ilerlerken 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal, Büyük Taarruz'u başlatan harekat emrini verdi. Emperyalist güçlere karşı verilen savaş zorlu mücadeleler ve onca eksiğe rağmen zaferle sonuçlandı.

Tarihe 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak geçen bu gün, ülke genelinde ulusal bayram olarak kutlanmaya devam ediyor. Bu yıl da ülkenin pek çok noktasında kutlama ve anma törenleri gerçekleşecek.