Bankalardaki Türk Lirası vadeli hesapları için yeni karar

Bankalardaki Türk Lirası vadeli hesapları için yeni karar
Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi.

'193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67'nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar olan vadeli hesapların stopaj oranı, yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi.

Stopaj oranları 1 yıldan uzun mevduat faizinde yüzde 2,5 olarak belirlenirken Kur Korumalı Mevduat'a uygulanan sıfır stopaj ise 31 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Karara göre, Türk Lirası mevduata uygulanan stopaj oranları güncellendi. Kur korumalı ya da döviz hesaplarından TL'ye çevrilen mevduata stopaj sıfır olacak. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar vadeli hesapların stopaj oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi. 1 yıldan uzun vadelerde stopaj oranı ise yüzde 2.5 oldu.