CHP'den Erdoğan'a Ege Adaları hatırlatmalı ''Mavi Vatan'' yanıtı

CHP'den Erdoğan'a Ege Adaları hatırlatmalı ''Mavi Vatan'' yanıtı
Güncelleme:

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yapığı açıklamada Yunanistan ile yaşanan krizde muhalefeti suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, CHP'den çok sert bir yanıt geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Erdoğan'ın "CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor" sözlerine yanıt verdi. 

Faik Öztrak, "Biz "Mavi vatanda hakkımızı savunun" derken Siz Yunan Cumhurbaşkanı'nın Lozan'a aykırı olarak silahlandırdıkları Ege adalarını ziyaretine ses çıkaramadınız." açıklamasıyla Erdoğan'a tepki gösterdi. 

Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yapığı açıklamada, "Türkiye’nin dış siyasette aktif bir yol izlemesi birilerini rahatsız etmektedir.Ülkemizin Doğu Akdeniz’deki haklarını garanti altına alma yolundaki adımları hem iç hem de dış politikada turnusol kağıdına dönüşmüştür. CHP ülkemize destek vermek yerine Yunan medyasının ağzıyla konuşmayı tercih etmiştir. Doğu Akdeniz’de Türkiye bugüne kadar ne yaptıysa meşruiyet temelinde ve Libya ile yaptığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde yapmıştır." ifadelerini kullanmıştı. 

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

Biz "Mavi vatanda hakkımızı savunun" derken Siz Yunan Cumhurbaşkanı'nın Lozan'a aykırı olarak silahlandırdıkları Ege adalarını ziyaretine ses çıkaramadınız.

Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'ni "Yunan medyasının ağzıyla konuşmakla" suçluyorsunuz. "Edep Ya Hu!