Cübbeli Ahmet: ''İsmailağa cemaati küçük kızlara büyü yaptırıyor''

Güncelleme:

Kamuoyunda cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile İsmailağa cemaati arasındaki kavga cübbelinin yaptığı "Küçük kızlara büyü yaptırıyorlar" suçlamasıyla başka bir boyuta ulaştı.

İsmailağa cemaati ile kamuoyunda cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü arasındaki kavga bambaşka bir boyuta ulaştı.

Her geçen gün dozun arttığı tartışmada cübbeli Ahmet, İsmailağa cemaati hakkında korkunç bir iddiada bulundu.

İnternette yayınladığı video sohbetlerde sık sık İsmailağa cemaatini hedef alan cübbeli Ahmet son sohbetinde, İsmailağa cemaati tarafından medresedeki küçük kızlara büyü yaptırdıklarını iddia etti.

gece saatlerinde 9-10 tane kız çocuklarına ‘sihirler’ yaptırıldığını belirten cübbeli, “Yavrularımızı büyü işlerine kullanıyorlar. Ben bunları bilmesem söyleyecek bir adam değilim. Kimseye iftira atacak bir adam değilim. Kaç tarikten geldi bu bilgi. Allah sihir yapanların sihirlerini üzerimizden iptal eylesin” diye konuştu.

Kız çocuklarına büyü için ders verdiklerini söyleyen Cübbeli Ahmet’in bu sözleri gündeme oturdu.

İsmailağa'dan kovulmuştu

Cübbbeli Ahmet ile İsmailağa cemaati arasındaki anlaşmazlık sonucu cemaatten yapılan açıklamada, Ünlü'nün "cemaatle hiçbir bağı kalmadığı" ifade edilmişti. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz."