Damla yürümek istiyor

Damla yürümek istiyor

9 yaşındaki bu kız çocuğunun yürüyebilmesi özel bir tedaviye bağlı..

9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Damla Özyurt'un yürüyebilmesi ameliyat ve fizik tedaviye bağlı. Minik Damla arkadaşları gibi oyun oynayıp, ip atlamak istiyor.

Denizli’de doğuştan kasları gelişmediği için yaşıtları gibi koşup, oynayamayan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Damla Özyurt’un yürüyebilmesi ameliyat ve fizik tedaviye bağlı. Ailesinin bebek arabasıyla okula götürüp, getirdiği Damla, gözyaşlarını tutamayıp, “Arkadaşlarım gibi ip atlayıp, halk oyunları oynamak istiyorum” derken, anne Rabia Özyurt, maddi durumlarının iyi olmadığını kızının ameliyatı için 12 bin lira gerektiğini söyledi.

Adalet Mahallesi’ndeki Fatih İlkokulu 3′üncü Sınıf Öğrencisi Damla Özyurt, prematüre olarak dünyaya geldiği için 2 ayı aşkın bir süre kuvözde kaldı. Bu süre içinde (serebral talsi) beyin felci geçiren Damla’nın kasları yeteri kadar gelişemedi. Yüzde 86 engelli olan Damla, 8 yıl boyunca fizik tedavi gördü ancak kasları gelişmediği için yaşıtları gibi koşup, oynamak bir tarafa yürümesi bile mümkün olmadı. Anne Rabia Özyurt (37), Damla’yı evlerine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okuluna her gün bebek arabasıyla ya da sırtında götürüp, getiriyor.

“UMUDUNU YİTİRMEMESİ İÇİN TEKERLEKLİ SANDALYEYE OTURTMADIM”

Kızının bebek arabasını gördüğünde üzüldüğünü anlatan Rabia Özyurt, “Doktorlar, Damla’nın geçireceği bir dizi kas gevşetme ameliyatı ve sonrasında fizik tedavi ile yürüyebilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Ancak, bu ameliyat ve tedavi için 12 bin liraya ihtiyacımız var. Devlet hastanelerinde de bu ameliyat yapılabiliyor. Ancak, bugüne kadar gittiğimiz iki ayrı üniversite hastanesindeki doktorların hepsi bu ameliyatın ciddi bir uzmanlık gerektirdiğini, herkesin yapamayacağını söyledi. Hepsi de bizi özel bir hastanede görev yapan bir doktora yönlendirdi. Eşim, emniyetten emekli bekçi. Sadece emekli maaşı var. Kızım için aylık 460 lira engelli maaşı alıyoruz. Başka da biri gelirimiz olmadığı için Damla’yı ameliyat ettiremedik” dedi.

Kızının bu durumunun kendisini çok üzdüğünü belirten anne Özyurt, “O’nu umudunu kaybetmemesi için tekerlekli sandalyeye hiç oturtmadım. Kimi zaman sırtıma alıp, okula götürdüğüm oldu. Evimiz, ikinci kat, kızımı yürüyebileceğine inandırmak için merdiven korkuluklarına tutunarak, güçlükle de olsa yukarı çıkmasını sağlıyorum. Evde de duvara monte ettirdiğimiz, demirlere tutunarak yürümesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Derslerinde çok başarılı olan kızının tekrar yürüyüp, rahatça gezip, okuluna gidip, gelebilmesi için için ihtiyaç olan parayı bulabilmek adına yardım kampanyası düzenlemeyi düşündüklerini vurgulayan Özyurt, hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

“ARKADAŞLARIM GİBİ İP ATLAMAK İSTİYORUM”

“Arkadaşlarım gibi ip atlayıp, halk oyunları oynamak istiyorum” diyerek hıçkıra hıçkıra ağlayan Damla ise “Tenefüslerde bütün çocuklar dışarı çıkıyor. Artık, ben sınıfta yalnız kalmak istemiyorum. Onlar gibi koşup, oynayabilmek benim de hakkım. Ben de çocukluğumu yaşayıp, babam ve annemle gezip, eğlenebilmek istiyorum. Bu durumum nedeniyle annemin ve benim gözyaşları hiç eksik olmuyor. Bir gün yürüyebileceğim umuduyla yaşıyorum” dedi.