Dünyanın en sakar casusu: Tüm gizli belgeler ortalığa saçıldı

Dünyanın en sakar casusu: Tüm gizli belgeler ortalığa saçıldı
Güncelleme:

ABD Hava Kuvvetleri'nde ajan olarak görevli bir kişinin gizli silah anlaşmaları ve askeri teçhizatların ayrıntılarını bir dosya paylaşım sitesine yükledikten sonra "şifrelenmemiş ve herkese açık" şekilde unuttuğu ortaya çıktı.

ABD Hava Kuvvetleri'nde çalışan ve ajan olduğu belirtilen Adam Sitzes'ın, 2020 yılında evinde çalışırken, İngiltere'deki silah anlaşmaları ve askeri teçhizatların ayrıntılarını bir dosya paylaşım sitesine yükledikten sonra "şifrelenmemiş ve herkese açık" şekilde unuttuğu ortaya çıktı.

İngiliz "The sun', gazetesinin haberine göre, Sitzes'in "açık unuttuğu" binlerce dosyada İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF) Typhoon jetleri, açık silah anlaşmaları, İngiltere, NATO ve Ukrayna'daki üst düzey yetkililerin yanı sıra terörle mücadele personeline ilişkin bilgilerin yer aldığı belirtildi. Gazeteye konuşan bir kaynak, "İngiliz hükümeti ihlalden haberdar edildi ve tüm dosyalar kaldırıldı" dedi. Eski CIA çalışanları da, Sitzes'in unutkanlığını "aptalca" olarak niteledi.

Etiketler casus abd ordusu