Eczacıbaşı VitrAda şampiyonluk sevinci

Eczacıbaşı VitrAda şampiyonluk sevinci

Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı:- "Ben takımımla o kadar gurur duyuyorum ki söyleyecek hiçbir şeyim yok"- Takım kaptanı Esra Gümüş Kırıcı:- "Bu sene şampiyonluğa kilitlenmiştik, çok istiyorduk"

SZCZECİN (AA) - Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ni Avrupa şampiyonu olarak tamamlayan Eczacıbaşı VitrA'da büyük sevinç yaşanıyor.

Madalya seremonisinin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, "Ben takımımla o kadar gurur duyuyorum ki söyleyecek hiçbir şeyim yok. Çok uğraştılar. Her hücresi ayrı uğraştı. Çok çalıştılar. Sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. Çok çalışmanın sonucudur bu" diye konuştu.

Türk takımlarının son 5 sezonda 4. kez Avrupa'nın zirvesine çıktığını vurgulayan Eczacıbaşı, "Eczacıbaşı'nın çorbada bir tuzu var. Bu da çalışmayı öğrenmekten geçiyor. Biz kulüp olarak başlattık ve giderek büyüdü. Şu anda Avrupa'nın kadın voleybolda en büyük takımıyız ve en büyük ülkesiyiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

- Karamercan: "Bu Türkiye'nin gururudur"

Eczacıbaşı Holding Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, Eczacıbaşı VitrA'nın Avrupa şampiyonluğuyla ilgili olarak, "Bu Türkiye'nin gururudur" dedi.

Yaptıkları yatırımların sonucunu aldıklarını dile getiren Karamercan, "Yatırımlarımız sadece bu kupa için değildi. Türkiye'de kadın voleybolunu dünyanın en üst noktasına taşıma misyonuyla yaklaşık 50 yıl evvel başladık biz bu işe. Nihayet artık voleybol dendiğinde akla gelen ilk ülke Türkiye oluyor. Bu Türkiye'nin gururudur. Eczacıbaşı olarak bizim de çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Karamercan, son 5 sezonda kupanın 4. kez Türkiye geliyor olmasından da ayrıca gurur duyduklarını aktararak, "Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Artık Avrupa'da kadın voleybolu denince 1 numaraya gelmiş ülkeyiz. Şimdiye kadar takım sporları içinde hiçbir branşta olmadığımız kadar  başarılıyız. Bunu da Türk kadınlarına armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- Kaptan Esra: "Türk voleybolunun nerelere geldiğini görebiliyoruz"

Eczacıbaşı VitrA Takım Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, çok özel duygular yaşadıklarını belirtti. 

Takım olarak şampiyon olmanın mutluluğunun çok farklı olduğunu anlatan Esra, şunları söyledi:

"Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan Şampiyonlar Ligi formatına geçildiği 2001 yılından bu yana 5. kez Dörtlü Final'deydik. Daha önce kupayı hiç alamamıştık ama bu sene şampiyonluğa kilitlenmiştik, çok istiyorduk. İki Türk takımının burada kürsüde olması da çok önemli. VakıfBank'ı kutluyorum. Türk voleybolunun nerelere geldiğini görebiliyoruz. Biz kendi adımıza kupayı aldığımız için çok mutluyuz.  Şimdi Türkiye'yi FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda temsil edeceğiz ve inşallah orada da Türk voleybolunun gücünü gösterip, kupayla döneriz."

Turuncu-beyazlı ekibin tecrübeli isimlerinden Neslihan Demir Güler ise, "Benim takımda 5. sezonum. Her sene 'Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu' parolasıyla yola çıktık. Bu seneye nasipmiş. Çok çalıştık. Herkesin emeği var. Önümüzde daha çok kupalar var ve inşallah onları da kazanırız.  Türk takımları olarak Avrupa voleybolunu domine etmeye başladık. Bu da çok sevindirici bir şey. Umarım milli takımlarımıza da yansır" şeklinde görüş belirtti.