Engelliler Koşusu Yapıldı

Engelliler Koşusu Yapıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde engelliler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet İlköğretim Okulunun organizasyonuyla koşu düzenlendi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde engelliler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet İlköğretim Okulunun organizasyonuyla koşu düzenlendi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulunun 30, Dalaman-Ortaca Engelliler Spor Kulübünün de desteklediği ve 3 sporcuyla katıldığı koşu Dalaman Merkez Karakolu’ndan başladı ve 2 kilometrelik güzergahın ardından Dalaman Belediyesi önünde son buldu.

Koşu sonunda Dalaman Ortaca Engeliler Kulübüne bağlı, Muhammet Selim Doğan 1., Yunus Versek 2. ve Muharrem Hüsmenoğlu 3.oldu. Koşuya katılanlara İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin, İlçe Spor Müdürü Erhan Karakuş, Okul Müdürü Turgay Yıldızhan tarafından plaketler verildi.

Bu arada Cumhuriyet ilköğretim Okulu tarafından da engelliler haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Bilinçli gençler derneğinin bir üyesi olan okulumuza sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapmış olduğu Engelleri Aşalım Birlikte Koşalım projesiyle toplumumuzdaki engellilere dikkat çekmek istedik. Dünya engelliler haftası kapsamında projemizi gerçekleştirdik, amacımız Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Dalyan bölgesinde bulunan çocuk ve gençlerin Muğla ilimizin 2010-2011 eğitim öğretim yılında il 1.si olmuş Dalaman Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi olan sporcularımızla birlikte dünya engelliler haftasında, öğrencilerimiz ve engelli sporcularımızın birlikte katılımı ile engelli insanlarında sağlıklı insanlar gibi etkinliklerde bulunabileceğini tüm halkımıza duyurarak halkımızın dikkatini çekmek için ‘Engelleri Aşalım Birlikte Koşalım’ koşusu tertiplenerek Engelli gençlerimizin de neleri başarabileceğini herkese göstermek, insanlarımızı bilinçlendirerek aynı zamanda engelli gençlerimize destek olmaktı. bu vesileyle bu projeye destek veren dalaman kaymakamı sayın Yılmaz Şimşek’e, Milli Eğitim Müdürü sayın Metin Engin’e İlçe Spor Müdürümüz sayın Erhan Karakuş’a Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü sayın Turgay Yıldızhan’a özellikle proje sahibi Tolga Özüdoğru’ ya teşekkür ederiz” denildi.

ENGELLİLER KOŞUSU YAPILDI

ENGELLİLER KOŞUSU YAPILDI