Erdoğan'dan Mirgün Cabas'a sert tepki !

Erdoğan'dan Mirgün Cabas'a sert tepki !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngilizlere karşı kazanılan Kut'ül Amare zaferiyle ilgili olay tweet atan gazeteci Mirgün Cabas'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta Osmanlı ordusunun 100 yıl önce kazandığı son zaferi Kut'ül Amare için "Ne olduğunu bilmiyorum, merak etmiyorum, hayatta da etmeyeceğim" diyen Mirgün Cabas'ı isim vermeden hedef aldı.

İstanbul'da İlim Yayma Cemiyeti'nde konuşan Erdoğan, Cabas için "Bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez, haddini bilmez tipler de var. Ama onlara rağmen bu zaferi inkar edemeyecekler." ifadelerini kulandı.

İNGİLİZ ORDUSU TESLİM OLMUŞTU

13 bin 500 kişilik İngiliz ordusunu general ve subaylarıyla birlikte esir alındığı Kut'ül Amare savaşının yüzüncü yılı kutlamaları, bazı kesimlerce eleştiri konusu olmuştu.

1952 yılına kadar kutlanan sonrasında kaldırılan Kut'ül Amara zaferini, hükümetin yeniden resmi kutlama programlarına dahil etmesi yankı uyandırmıştı.

Kut'ül Amare zaferini eleştirenler arasında gazeteci Mirgun Cabas da vardı. Cabas'ın olay tweeti Erdoğan'ı kızdırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü" programında hedefindeki ismi işte bu sözlerle eleştirdi:

"HADDİ BİLMEZ TİPLER"

"Kut'ül Amare, bu milletin Avrupa ülkeleri tarafından 'hasta adam' olarak ilan edildiği, topraklarının paylaşıldığı, beka mücadelesi verdiği kritik bir dönemde kazandığı abidevi bir zaferdir. Ama buna 'hayır ben bunu zafer olarak kabul etmiyorum, etmeyeceğim' diyen bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez, haddini bilmez tipler de var. Ama onlara rağmen bu zaferi inkar edemeyecekler. Yıllarca bizlere unutturulmaya, hafızalarımızdan tamamen silinmeye çalışılan bu zafer, aynı zamanda ülkemizdeki çarpık tarih anlayışını da gözler önüne sermektedir. Bu zaferin ders kitaplarında kuru birkaç kelimeyle geçiştirilmeye çalışıldığını üzüntüyle ve ibretle görüyoruz."

Erdoğan'dan Mirgün Cabas'a sert tepki !

Erdoğan'dan Mirgün Cabas'a sert tepki !

Erdoğan'dan Mirgün Cabas'a sert tepki !

Erdoğan'dan Mirgün Cabas'a sert tepki !