Eşi ve oğlu şehit olan astsubay baba konuştu

Eşi ve oğlu şehit olan astsubay baba konuştu
Güncelleme:

Hakkari'deki hain saldırıda eşini ve oğlunu şehit veren Astsubay Serkan Karakaya, yaşadıklarını anlattı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşi Serkan Karakaya’yı ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Anne Nurcan Karakaya(25) ile 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya patlamada hayatını kaybetti.

Eşi ve oğlu şehit olan astsubay baba konuştu - Resim : 1

"KANLARINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ"

Hain saldırıda eşini ve 11 aylık oğlunu kaybeden Astsubay Serkan Karakaya o anları anlattı. Karakaya şöyle konuştu:

"Diyecek bir şeyimiz yok, vatan sağ olsun. Vatana iki canımızı verdik, feda olsun. Kanını yerde bırakmayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma çıktı. İki saat oturduk, iki saat sonra indi. 15 dakika sonra da patlama oldu zaten.

Patlama sesini duydum. Ben üst bölgesinden takip ediyordum eşimi, kaybolduğu noktada zaten patlattılar. Ben silahımı alıp indim zaten. Allah onları kahreylesin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız. Gelip benden sorsalardı ama çocuğumdan eşimden sormuşlar; bakacağız. Vatan sağ olsun. Vatan yoluna iki canımız feda olsun. Vatan sağ olsun inşallah."

Eşi ve oğlu şehit olan astsubay baba konuştu - Resim : 2

ACILI ANNE: BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

Nurcan Karakaya'nın Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan annesi Suudiye Demir, "Vatan sağ olsun. Onlar 1 çocuk öldürür, bizim 1000 çocuğumuz olur. Onlar katlettikçe biz doğarız" dedi.

Eşi ve oğlu şehit olan astsubay baba konuştu - Resim : 3

'20 GÜN SONRA KAVUŞURUZ ANNE' DEMİŞ
Oğlu Emirhan Demir (15) ile birlikte ilçede yaşayan Suudiye Demir(57), "Onlar 1 öldürür, biz 1000 diriliriz. Onlar 1 çocuk öldürür, bizim 1000 çocuğumuz olur. Vatan sağ olsun. 10 aylık bebeği katlettiler, 10 aylık bir bebek daha doğar. Onlar katlettikçe biz doğarız. En son 3 hafta önce görüşmüştüm. Telefonla görüşmüştüm. 20 gün sonra izne ayrılacaktı kocası. '20 gün sonra kavuşuruz anne' dedi. Dün de aradım, ulaşamadım. Saat 16.00'da şehadet haberini aldım. Vatan sağ olsun, sizler sağ olun. Benim yavrum şehit oldu. Onlara bir şey olmadı. Onlar, onun kanıyla gitti. Allah onların belalarını versin. Benim yavrum şehit oldu" diye konuştu. Suudiye Demir'in eşi Hakim Demir’in, 2004 yılında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

PKK'nın şehit ettiği anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlanıyorPKK'nın şehit ettiği anne ve bebeği son yolculuğuna uğurlanıyor

 

Seçiniz...