Fatih Portakal: ''Bu hükümet yüzümü kara çıkartacak''

Fatih Portakal: ''Bu hükümet yüzümü kara çıkartacak''
Güncelleme:

AK Parti iktidarına karşı en muhalif isimlerin başında gelen Sözcü TV Ana Haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal, emekli ve memur zammıyla ilgili yaptığı "Bu hükümet yüzümü kara çıkartacak" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçen sene EYT ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Akbaşoğlu bu kez de emekli ve memur zamlarıyla ilgili kritik bilgileri paylaştı. En düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkacağını duyurmuştu.

Akbaşoğlu Meclis'te yeni dönemin ilk yasa teklifinin "en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif" olduğunu açıklarken ekim ayını işaret etmişti.

Konuyla ilgili gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında kullandığı ifadelerle dikkatleri üzerine çekti.

"Memur maaşları çok konuşuldu. Şunu da söylemeliyim, bu hükümet benim yüzümü kara çıkartacak." diyen Fatih Portakal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben açıkçası beklemiyordum. Ama yine de sürecin sonunu görmek lazım. Erdoğan, memur maaşını net olarak ifade etmişti. Ben de net olarak devam edeceğini düşünüyorum."