Ferrari sahibinin 1000 TL'lik yardımı kabul edildi mi ?

Ferrari sahibinin 1000 TL'lik yardımı kabul edildi mi ?
Güncelleme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkileri nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan 1000 TL'lik yardımla ilgili konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemlerle ilgili olarak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulundu.

İşte Selvi'nin yazısından dikkat çeken bölümler:

Bakan Selçuk, 'Ferrari sahibi olup müracaat edenler oldu. Audi’si, Mercedes’i olan, üzerinde mülkiyet görünenlerden müracaat edenler oldu' dedi. Sadece lüks marka araç sahipleri değil, bazı hanelerin başvuruları arasında da benzer durumlar tespit edilmiş.

'Başvuruları hane bazlı değerlendiriyoruz. Kimi başvurularda görüyoruz ki hanedeki diğer kişilerin üzerinde kayıtlı yüklü miktarda mal varlığı var. Mesela bir başvuruda birinin üzerinde yüz tane büyükbaş olduğunu gördük.' 

Peki bunlar 1000 liralık yardımdan yararlanacaklar mı? 'Yüz büyükbaşı olana yardım verince bu kamu vicdanını zedeler. Biz o Ferrari’yi de reddetmişiz. Kamu vicdanını yaralayacak durumların önüne geçmek için yoğun gayret sarf ediyoruz.'

 


 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...