FETÖ sanığı güvenlik kamerası görüntülerine montaj dedi

FETÖ sanığı güvenlik kamerası görüntülerine montaj dedi
Güncelleme:

15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu belirtilen "sivil imamlardan" Harun Biniş ilk kez mahkeme huzurunda savunma yaptı. Biniş görüntüler için "montaj" dedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Akıncı davasının bugünkü celsesinde, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu belirtilen "sivil imamlardan" Harun Biniş ilk kez mahkeme huzurunda savunma yaptı.

Duruşmanın başlangıcında sanıklardan Fatih Suçatı, Cuma günü savunmasını yapıp, cezaevine döndükten sonra koğuşunun değiştirilip, F tipi koğuşa tek başına konulduğunu belirterek, "Savunmama yönelik fiili ve sözlü tepkilere maruz kaldıktan sonra gerçekleşen bu değişiklikten bilginiz veya dahliniz var mı bilmiyorum, ama bilgi vermek istedim" dedi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, bilgilerinin olmadığını söyledi. Sanıklardan Erhan Baltacıoğlu, savunmasını yaptıktan sonra kendisinin de aynı muameleye maruz kaldığını bildirerek, "Duruşmaları cezaevi yöneticileri izliyor, savunmalarını tehlikeli buldukları için böyle bir tasarruf uyguluyor herhalde" iddiasında bulundu.

Savunmasına vertigo rahatsızlığından dolayı işitme kaybı yaşadığını, 2 yıldır işitme testi için beklediğini anlatarak başlayan Biniş, heyeti duymama ihtimali olduğu için bu durumu vurguladığını kaydetti.

Türkiye'de tetikçi, bağımlı medya ile gerçek ötesi bir ortam yaratıldığını, hakkında yalan haberler yapıldığını öne süren Biniş, şöyle konuştu:

"3-4 yıl öncesine kadar kendi halinde yaşayan, iddiasız bir mühendistim. 2011-2012'de TİB'de uzman olarak görev yaptım. 2013 başında istifa ederek, ayrıldım. 2014 başında bir gazete TİB'de dinlemeleri yaptığımı ve 17/25 Aralık'tan sonra ortadan kaybolduğumu yazdı. Aranıyor, kaçtı denilen dönemde bir sigorta şirketinde çalışıyordum. Adresim, telefonum belliydi. Ayrıca devletin gizli/gizlilik dereceli toplantılara katılmamı sağlayan MSB ve MİT onaylı milli gizlilik kleransım vardı."

Biniş'in savunması sürerken bazı sanıkların, "görüntü alanlar var" diye tepki göstermesi üzerine tartışma yaşandı. Mağdur müşteki bölümünden, "Akıncı'da suçüstü yakalanmış bunlar. Yalanlarından bıktık" diye bağırdı. Başkan Giray, "Çıkın o zaman" uyarısında bulundu. Mağdur müştekiler, "Bunlara bu kadar yüz vermeyin"karşılığını verdi. Başkan Giray, duruşma düzenin bozulmamasını isteyince de mağdur müştekiler, "Köpekler bozuyor" dedi.

Tartışmaların ardından savunmasına devam eden Biniş, TİB iddiasıyla 21 Ocak 2015'te gözaltına alındığına dikkat çekerken, "O gün bazı siyasilerin yüz kızartıcı suçtan oylaması yapılacaktı. Ama bu gözaltı ile onların oğulları yerine benim görüntülerim aktı. 1 gece nezarethanede misafir edildikten sona adli kontrole gerek duyulmadan serbest bırakıldım" dedi. Akıncı'da kendisine ait olduğu belirtilen görüntü için "montaj" iddiasını tekrarlayan Biniş, şunları anlattı:

"Savcılık sorgusunda bu gösterildiğinde gayrı ihtiyari tebessüm etmişim. Savcı, 'Ne yani montaj mı? Benzetememişsiniz mi demek istiyorsun?' dedi."