Feyzioğlu da Ankara Barosu'na tepki gösterdi

Feyzioğlu da Ankara Barosu'na tepki gösterdi
Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu hakkında, "Bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik açıklaması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulan Ankara Barosu hakkında, "Bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından bir video paylaşan TTB Başkanı Feyzioğlu, Ankara Barosu'nun Koronavirüs salgını günlerinde gündem değiştirdiğini ileri sürerek şunları söyledi:

"Ankara Barosu 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Bir diğer üzüntümüz, Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmiş olmasıdır. Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz, adliyelerin fiilen kapalı olması dolayısıyla meslektaşlarımız sağlık kaygıları yanında büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele etmektedir.

Bu süreçte avukatların meslek örgütlerine düşen sorumluluk, zor zamanlar yaşayan meslektaşlarımıza el birliğiyle sahip çıkmak, onları hem sağlık hem ekonomik anlamda koruyacak tedbirleri almak,bunun takipçisi olmaktır.Meslektaşlarımızın,vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız."

NE OLMUŞTU?

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde "İslam zinayı en büyük günah kabul ediyor" diyerek şöyle devam etmişti:

"Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti."

Erbaş, şunları söyledi:

"Yılda yüz binlerce insan gayrı meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi 'zina' olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte hareket edelim."

Erbaş'ın sözlerine tepki gösteren Ankara Barosu da yaptığı açıklamada, "Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise Ankara Barosu'nunaçıklamasının "kabul edilemez" olduğunu belirterek baroyu kınadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Erbaş'a ilişkin açıklaması nedeniyle Ankara Barosu hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan re’sen soruşturma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı da Ankara Barosu yöneticileri hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'Nefret ve ayırımcılık' ve 'Hakaret' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Diyarbakır Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlattı.