Geleceği Yazanlar İş İlanları Sayfası Hayata Geçirildi

Geleceği Yazanlar İş İlanları Sayfası Hayata Geçirildi

İSTANBUL (AA) - Turkcell’in bilişim sektöründeki potansiyeli harekete geçirmek amacıyla başlattığı Geleceği Yazanlar projesinin web sitesinde, iş ilanları...

İSTANBUL (AA) - Turkcell’in bilişim sektöründeki potansiyeli harekete geçirmek amacıyla başlattığı Geleceği Yazanlar projesinin web sitesinde, iş ilanları sayfası hayata geçirildi.
Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre, yazılım sektöründe istihdamı destekleyerek bu sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen Geleceği Yazanlar projesinin web sitesinde iş ilanları bölümü açıldı.
Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve sektörün öncü şirketleriyle iş birliği yapılan Geleceği Yazanlar projesinin yeni platformunda, yazılımcılar ile eleman arayan şirketlerin buluşturulması amaçlanıyor.
Üç yıl önce Türkiye’nin genç nüfusunu, mobil ve web yazılımcı olmaya yönlendirme hedefiyle yola çıkan Geleceği Yazanlara bugüne dek 52 bin yazılımcı üye oldu.
Platform sayesinde, şirket ve proje sahipleri aradıkları nitelikli çalışan ihtiyacını karşılarken, geliştiriciler de kendileri için uygun işi bulma şansı yakalıyor.
Geleceği Yazanlar üyesi olan geliştiriciler ise sisteme giriş yaptıktan sonra ilanları görebiliyor ve kendilerine uygun olanlara başvurabiliyor.
Genel ve kişiye özel hazırlanan ilanlara ulaşmak, yeni bir iş ilanı yayınlamak ve var olan iş ilanını düzenlemek gibi özellikler Geleceği Yazanlar’ın yeni iş ilanları uygulamasıyla sunulan özellikler arasında bulunuyor.

- "5 yılda yazılım sektörünün 3 kat büyüyeceğini öngörüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Doğan Ufuk Güneş ise yazılım sektörünün Türkiye'deki hızlı gelişimine dikkati çekti.
Bu alanda artan nitelikli çalışan ihtiyacına işaret eden Güneş, Turkcell ile yaptıkları iş birliğine ilişkin şunları kaydetti:
"Önümüzdeki 5 yıllık süreçte yazılım sektörünün 3 kat büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu artışla sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yıllık ortalama insan kaynağı 70 bin kişiye ulaşacak. Bu ihtiyaca yanıt verecek kalifiye insan kaynağına yatırım yapmamız kaçınılmaz. Turkcell Geleceği Yazanlar, bu anlamda önemli bir görevi üstleniyor. Geleceği Yazanlar, şimdi de web sitesinde hayata geçirilen iş ilanları sayfasıyla yazılım sektöründe iş arayanla çalışan arayan şirketleri bir araya getirmek anlamında önemli bir adım atıyor. Bu yeni uygulamada Turkcell Geleceği Yazanlar'ın çözüm ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz."