Hekimlerin Bakan Koca'yı protestosuna polis engeli

Hekimlerin Bakan Koca'yı protestosuna polis engeli
Güncelleme:

Sağlık meslek örgütleri, 6 Ekim'de yayımlanan yönetmelik değişikliğinin geri çekilmesi talebiyle Medipol Hastanesi'nin önünde bir araya gelip, Sağlık Bakanı Koca'yı protesto etmek istedi. Ancak polis, hekimlerin basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

Sağlık meslek örgütlerinin Bağcılar'daki Medipol Hastanesi önünde yapacağı basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Meslek örgütleri bugün saat 12.30'da "Mesleki bağımsızlığımızı ve serbest hakkımızı savunuyoruz" diyerek Bağcılar'daki Medipol Hastanesi önünde bir araya geldi.

İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Tabip Odası heyetinin bulunduğu araç durdurularak serbest meslek hakkı için basın açıklamasının yapılacağı hastane önüne geçişe izin verilmiyor. Heyet fiili olarak gözaltına alınmış durumda" denildi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Pınar Saip, polis engeline ilişkin, şunları söyledi: "Serbest meslek çalışma hakkı hekimler için en önemli haklardan biri. 6 Ekim yönetmeliği ile bu haktan maalesef bütün hekimlerin kullanmasını engelleyici bir yasa çıktı. Bu uluslararası sermeya ile ilişkili zincir hastanelere tüm hekimlerin mecbur kalmasını sağlayacak bir yasa. Biz her kesimden hekim, bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Saip, şöyle devam etti: "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da büyük bir hastane zincirinin sahibi. Onun istediği bir yasa çıkıyor. Bu yasayı protesto etmek ve geri çekilmesini istemek için Medipol Hastanesi'nin önünde toplanacaktık. Ne yazık ki yolda çevrilmiş durumdayız. Anayasal hakkımıza kullanmamıza bile izin verilmiyor şu anda. Bunu şiddetle kınıyoruz."

Polisin açıklama yapmasına izin vermediği hekimler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı beyaz önlüklerini Medipol Hastanesi'nin önüne bırakarak protesto etti.