İki ilimiz peş peşe depremlerle sarsıldı

İki ilimiz peş peşe depremlerle sarsıldı
Güncelleme:

Asrın felaketinde ağır yara alan ve binlerce canı yitirdiğimiz Kahramanmaraş ve Hatay yeni güne de depremlerle başladı. Hatay'da 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, Kahramanmaraş da 4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Hatay'da saat 08.01'de bir deprem meydana geldi. AFAD yerin 10 km altında meydana gelen depremin merkez üssünü Hassa, büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise 3.8 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 3.6 olarak revize etti.

Hatay'ın ardından Kahramanmaraş

Hatay'da meydana gelen depremin ardından Kahramanmaraş da 4 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. AFAD'tan alınan bilgiye göre derinliği 14 km olan depremin merkez üssü Elbistan oldu.

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...