İmamlardan MEB'e sert tepki

İmamlardan MEB'e sert tepki
Güncelleme:

Okul devamsızlığını önlemek için imamları göreve çağıran MEB’e din görevlileri tepki gösterdi.

Din görevlileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul devamsızlığını önlemek için imamları göreve çağırmasına tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını belirten Türk Diyanet Vakıf Sendikası Başkanı yadımcısı Ahmet Gümüş dün bir açıklama yayımlayarak Bakanlığın uygulamasına karşı çıktı.

Din görevlilerinin bu konuda pedagojik bir eğitimi olmadığını belirten Gümüş, “Çocuklarımıza iyi bir eğitim sağlamak ve dini bilgilerini tamamlamak için yanlış işlere girilmemesi gerekiyor. Din görevlilerinin pedagojik eğitimi yok. Bu nedenle bir din görevlisi bu tür bir çalışma içinde olamaz. İlla olacaksa önce pedagojik eğitimini tamamlaması lazım” dedi.

DİYANET’LE MEB ANLAŞTI MI ?

MEB’ın başarısız olduğu okul devamsızlığını önleme konusunda imamlara nasıl bir rol düştüğünü anlayamadıklarını ifade eden Gümüş “Zaten normal şartlarda din görevlisi, ilahiyat mezunu arkadaşlarımız Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine giriyorlar. Bu noktada da araştırmalarımıza göre başarılılar. Ancak burada devamsızlığın engellenmesi noktasında MEB’in bir başarısızlığı olduğu ortada. Acaba bu başarısızlıklarını din görevlileri üzerinden kapatmak mı istiyorlar, çünkü din görevlileri bulunduğu yerlerde ağırlığı olan insanlar” diye konuştu. “Diyanet İşleri Başkanlığı’yla Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim konusunda yaptıkları bir anlaşma mı var” diyen Gümüş “Yoksa Milli Eğitim Bakanlığı bu tür işlere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bilgisi olmadan mı giriyor, bunların ortaya çıkması lazım” diye konuştu.

DOĞUDAKİ 11 İLDEN 220 İMAM

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin okula devamının sağlanması için imamlarla proje başlattı. Bakanlık 220 imamı öğrencilerin devamsızlığının önlenmesini konuşmak için toplantıya çağırdı. Olay, eğitim camiası tarafından skandal olarak değerlendirilirken “imamlar artık rehber öğretmen olarak mı çalışacak” sorularına neden oldu. Bakanlık Genel Müdür vekili Yasin Vural doğudaki 11 ilin valiliğine imamların okul devamsızlığını önleme projesinde yer almaları için yazı gönderdi. Genel Müdür vekili Vural bu kapsamda her ilden 20 imamın isimlerinin belirlenerek kendilerine gönderilmesini istedi.