Ipard Iı Programı Hibe Desteklerini Yatırımcılarla Buluşturmak İçin Tkdk İle Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürülüğü El Ele Verdi

Ipard Iı Programı Hibe Desteklerini Yatırımcılarla Buluşturmak İçin Tkdk İle Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürülüğü El Ele Verdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ve Yakutiye Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ve Yakutiye Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Erzurum Ticaret Borsası Toplantı salonunda IPARD II Programı destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet N. Helvacı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, Yakutiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kantarkaya, Müsiad Başkanı Taner Bayır ile 100 e yakın çiftçi ve yatırımcı katıldı.

Konuşma bölümünde Dr. Ahmet N. Helvacı şunları söyledi; "Erzurum büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde büyük öneme sahip. Ancak eski anlayış ile yapılan hayvancılık hem gelirinizi artırmıyor hem de Erzurum "a yakışmıyor. Benim Erzurum "da kaldığım sürece bir sloganım var. "Erzurum hayvancılıkta marka olmalı. "

Dr. Atilla Özlü ise; " IPARD II Programı kaçırmamamız gereken bir fırsattır. Destek oranları % 70 "e kadar çıktı. Ayrıca KDV muafiyeti de bulunmaktadır. Fırsat insanın ayağına her zaman gelmez. Sizler bu fırsatı kaçırmayın. Sizlerle beraber gelecek nesillerimiz de kazanacağını unutmayalım. " dedi.

Mehmet Kantarkaya ise; "TKDK ile böyle bir organizasyonda sizlerle buluşmaktan memnunuz. Yatırımlarda takıldığınız noktada bize ve TKDK çalışanlarına başvurun. Size her türlü yardımı yapmaya hazırız. Hep beraber Erzurum hayvancılığını kalkındıralım." dedi.

Toplantının son bölümünde TKDK "da görevli Uzman Samet Dalmış IPARD II Programı destekleri kapsamında bilgiler verdi. Süt Hayvancılığı, besi hayvancılığı, kırmızı ve kanatlı eti üreten işletmeler, yumurta tavukçuluğu, kesimhane, parçalama, işleme tesisleri, mandıra, süt toplama merkezleri, kırsal alanlarda kurulacak otel, restaurant, lokanta, yüzme havuzları, aquaparkların desteklenmesi, arıcılık, tıbbi aromatik ve süs bitkileri yetiştiriciliği, kültür balıkçılığı (Alabalık vb.), enerji yatırımları gibi alanlarda bilgiler aktardı. Desteklerin %70 "e kadar ulaştığını hatta bazı kalemlerde % 80 destek verildiğini söyledi. Toplantı çiftçi ve yatırımcıların özel soruları ile son buldu.