İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Yatırımcıları 'büyük reset geliyor' deyip 'yasal soygun' için uyardı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlKüresel piyasalarda ABD, İsrail ve İran hattındaki gerilimle tırmanan dalgalanma, finans dünyasının deneyimli ismi İslam Memiş tarafından "planlı bir operasyon" olarak nitelendirildi. İslam Memiş, dünya ekonomisinin kökten değişeceği "Büyük Reset" sürecinin 2030 yılından öne çekildiğini iddia ederek yatırımcıları "yasal soyguna" karşı uyardı.
Ünlü piyasa analisti İslam Memiş, küresel ekonomide 2030 için beklenen "Büyük Reset" operasyonunun erkene çekildiğini iddia etti.
İslam Memiş, 2026 yılının "varlığını koruma yılı" olacağını vurgularken, Dolardan kaçışın hızlandığını ve dijital para dönemine geçiş için enflasyonun kasten patlatıldığını belirtti.
İslam Memiş'ten, küçük yatırımcıyı koruyacak kritik uyarılar da geldi.
A Haber ekranlarında piyasaların bilinçli bir manipülasyon kıskacında olduğunu belirten İslam Memiş, 2026 yılı için sert bir tablo çizdi.
"2026 yılında parasını koruyabilen kazanmış sayılacak" diyen uzman, yatırımcıların fiyata değil miktara odaklanması gerektiğini savundu.
İslam Memiş’e göre, gereksiz hamle yapan her yatırımcı bu süreçte kaybetmeye mahkum.
Doların saltanatı çöküyor mu?
İslam Memiş, dikkat çeken istatistiklerle dolardan uzaklaşan bir dünya tablosu çizdi:
2024: Küresel rezerv paranın %80'i dolardı.
2025: Bu oran %46'ya kadar geriledi.
2026 Öngörüsü: Çin Yuanı ve Rus Rublesi en çok konuşulan para birimleri olacak.
Dijital paraya geçiş için yasal soygun uyarısı yaptı
"Büyük Reset" sürecinin aşamalarını anlatan İslam Memiş, merkez bankalarının dijital paralarını hazırladığını ancak geçiş için enflasyonun kasten patlatıldığını öne sürdü.
Pandemi döneminde insanların borçlandırıldığını hatırlatan uzman, "Bugün jeopolitik durumlar üzerinden kimseye hesap soramadığınız bir 'yasal soygun' süreci yaşıyoruz. Önce savaş çıkarıyorlar, sonra enflasyonu patlatıyorlar" ifadelerini kullandı.
"Türkiye'ye dönüş vakti geldi"
Küresel rezervlerin daraldığına (Çin'de 4 aylık, Avrupa'da 4 haftalık rezerv iddiası) dikkat çeken İslam Memiş, Türkiye'nin bu bölgesel fırtınadan daha güçlü çıkacağını belirterek, birikimlerini değerlendirmek isteyenler için Türkiye'nin güvenli liman olabileceği mesajını verdi.
Bu haberde yer alan görüş, düşünce, tahmin ve değerlendirmeler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol
İslam Memiş'ten karışan piyasalarda ''altın vuruş'' uyarısı! Hem tarih hem de rakam verdi!Haber