Kar yağışı hayatı felç etti

Kar yağışı hayatı felç etti

Kar yağışı, Ankara başta olmak üzere Denizli - Antalya karayolunu, Eskişehir ve çevresini vurdu..

Kar yağışı nedeniyle Denizli - Antalya karayolunda zincirsiz araçlara ve TIR'ların geçişine izin verilmiyor. Eskişehir'de ise bir yolcu otobüsü devrildi. Yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı.

Yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri, Denizli çıkışındaki Bağbaşı bölgesinden Antalya ve Muğla yönüne gidecek zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisinde trafikte aksama yaşandı. Ekiplerin geçişine izin vermediği tırlar karayolunda uzun kuyruk oluşturdu. Karayolları ekipleri de kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Bazı sürücüler karayolu kenarındaki dinlenme tesislerinde araçlarına zincir takarak yola devam etti.

2-741.jpg

Antalya’dan Denizli yönünde yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Cankurtaran mevkisinde bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Antalya’dan Uşak’a giden sürücü Gökhan Kavak, aracında kar zinciri olmadığı için yolda ilerleyemediğini ve 4 saattir mahsur kaldığını belirterek, yardım gelmesini beklediğini söyledi.

4-281.jpg

Eskişehir’de yolcu otobüsü devrildi: 13 yaralı     

Yoğun kar yağışının yaşandığı illerden Eskişehir’de de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı.

İzmir-Eskişehir seferini yapan Mustafa Tuncay idaresindeki 64 AN 120 plakalı yolcu otobüsü, Eskişehir-Kütahya karayolunun 30. kilometresinde devrildi.

3-425.jpg

Kazada yaralanan 13 yolcu, olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri tarafından yan yatan otobüsten çıkarıldı. Yaralılardan 9′u Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 3′ü ise Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 13 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.