Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: ''5'li çeteleri de SADAT'ları da ezeceğiz''

Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: ''5'li çeteleri de SADAT'ları da ezeceğiz''
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Hep beraber önümüzdeki çeteleri de SADAT'ları da ezeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Gençlik Kolları ile birlikte Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüş sırasında "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Kılıçdaroğlu, burada gençlere seslendi.

"Bütün genç arkadaşlarıma seslenmek isterim: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki temel ilkesi vardır; siyasi bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlık..." diyen CHP Lideri, şunları söyledi: "Bugün hep beraber, hep birlikte ülkeyi siyasal ve ekonomik bağımsızlığını yeniden yükseltmek için yollara çıktık. Adalet Yürüyüşü bunun en önemli adımıdır. 2'nci yüzyıla Türkiye'yi hazırlamak zorundayız. Beraber, birlikte, omuz omuza, kararlı yürüyerek ve toplumun her kesimini kucaklayarak, 84 milyon insan tek yürek olarak 2'nci yüzyılda Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yeniden yaşatacağız."

"5'Lİ ÇETELERE DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ"

"5'li çetelerin olduğunu biliyoruz, SADAT'ların olduğunu biliyoruz" diyerek devam eden Kılıçdaroğlu, "Hep beraber önümüzdeki çeteleri de SADAT'ları da ezeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hiç kimse şunu unutmasın; Cumhuriyet Halk Partisi'nin dokularında Kuvali Milliye'nin ruhu vardır. Ne 5'li çetelere, ne onların yandaşlarına asla ve asla diz çökmeyeceğiz. Bizler Milli Kurtuluş Savaşı'nı verenlerin çocuklarıyız. O savaşı verenler güzel bir Türkiye'yi inşa etmek için verdiler. Bağımsız bir Türkiye'yi inşa etmek için verdiler o mücadeleyi. Ve bizler o mücadeleyi rehber alarak yolumuza devam edeceğiz."

"Gençler, sandık gelecek göreceksiniz. Bu ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Bu ülkenin ufkunu açacak olanlar sizlersiniz. Bu ülkenin bağımsızlığı için en büyük mücadeleyi verenler sizlersiniz. Sizin yüreğinize, sizin yol arkadaşlığınıza bu toplumun ihtiyacı var. Hep beraber mücadele edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 20. yüzyılın en büyük devrimcisidir. O devrimciye sahip çıkmak herkesin görevidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bütün dünya saygı duymaktadır. Bayramınız kutlu olsun."