Mahkeme karıştı ! Avukatlar üzerine yürüdü

Mahkeme karıştı ! Avukatlar üzerine yürüdü

Ankara'da gar saldırısının davasında olay çıktı ! Avukatlar ve salondakiler sanık avukatının üzerine yürüdü.

Ankara'daki gar saldırısının duruşmasında iddianame okunduktan sonra müşteki avukatı görüşlerini açıklarken sanık avukatlarından biri müdahale etti. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine avukatlar ve salondakiler, avukatın üzerine yürüdü.

10 Ekim 2016 tarihinde Ankara'daki gar saldırısı ile ilgili görülen davanın öğlenden sonraki bölümünde,  bir sanık avukatı ile ölenlerin yakınları ve avukatları arasında gerginlik yaşandı.

Mahkeme , kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanının iddianameyi okumasıyla devam etti. İddianamenin okunmasının ardından müşteki avukatları adına söz alan Avukat İlke Işık, usul açısından iddianameye itirazlarını dile getirdi. İddianamede bulunan  sorumluların dışında siyasi sorumluların yer almadığını söyleyen İlke Işık'a, sanık avukatlarının bulunduğu bölümden bir avukat konuyu saptırdığı gerekçesiyle itiraz etti.  Bunun üzerine müşteki avukatları sanık avukatının üzerine yürüdü. Salondakilerden bazı kişiler de "Katil avukat" diye bağırdı.  Polis ve Jandarma gerginlik nedeniyle ayağa kalkarak önlem aldı. Daha sonra sanık avukatının dışarı çıkması ile gerginlik sona erdi.

Bağrışmaların sona ermemesi üzerine mahkeme başkanı duruşmayı erteleyeceğini söyledi. Avukatların itirazı üzerine İlke Işık konuşmasına devam etti.