Mansur Yavaş anketinden AK Parti'ye de Erdoğan'a da kötü haber

Mansur Yavaş anketinden AK Parti'ye de Erdoğan'a da kötü haber
Güncelleme:

Asal Araştırma Şirketi, Başkent Ankaralılara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a olan desteği sordu. ASAL'ın Mansur Yavaş anketinin sonuçları Ankara'nın iktidar için kolay lokma olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber3.com
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olacağını açıkladığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili "başarı" anketinin sonuçları açıklandı.

Asal Araştırma, Eylül ayından 2 bin 32 seçmenle görüşerek bir anket yaptı. Anket şirketi, Ankaralı seçmenlere, "Mansur Yavaş'ı başarılı buluyor musunuz?" diye sordu.

ASAL Araştırma tarafından 2-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Ankara il sınırları içinde yaşayan ve seçmen yaşı olan 18 ve üzeri yaş gruplarındaki kişilerle bilgisayar destekli telefon yöntemiyle (CATI) 2 bin 32 kişiyle yapılan anket sonucunu paylaştı.

Yaş, cinsiyet, eğitim kotalarının uygulandığı belirtilen ankette, örneklemin yüzde 95 düzeyinde olu +%2,5 hata payı ile hesaplandığı da belirtildi.

Ayrıca anketin metodolojisinde örneklemin, ilçelere göre dağılımında son genel seçimlerdeki seçmen sayısı baz alınmış, kadın ve erkek nüfusun dengeli dağıtılmasına özen gösterildiği de belirtildi.

İşte ASAL Araştırma'nın "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ne derecede başarılı buluyorsunuz" anketinin sonuçları:

Çok başarılı: Yüzde 11,6
Başarılı: Yüzde 36,7
Başarısız: Yüzde 27,3
Çok başarısız: Yüzde 14,5
Cevap yok: Yüzde 9,9

İşte ASAL Araştırma'nın

İşte ASAL Araştırma'nın