Mehmet Görmez'den Gülen mektubuyla ilgili ilk açıklama

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in FETÖ lideri Gülen'e 2013 yılında bir mektup gönderdiği ortaya çıktı. Ancak Diyanet Başkanı Görmez bu haberi "fitne, çirkin bir iftira" diyerek yalanladı.

TGRT Haber ekranlarında 'Günaydın Türkiye' programına katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı'nın FETÖ lideri Gülen'e gönderdiği bir mektubu canlı yayında paylaştı.

Prof. Şimşirgil ve TGRT Haber ekibi, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in 2013 yılında FETÖ lideri Gülen'e yazdığı mektubu canlı yayında ekranlara getirdi. Görmez'i istifaya davet eden Prof.Şimşirgil, İmam Rabbani hazretleri ve eserlerine dil uzatan Diyanet çalışanının, kurum tarafından korunmasına da sert çıktı.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil mektubun ortaya çıkmasının ardından 'Derhal Görmez istifa etmeli' dedi.

Görmez, terör örügütü lideri Gülen'e yazdığı mektupta şu skandal ifadeleri kullandı: 

Mehmet Görmez'den Gülen mektubuyla ilgili ilk açıklama - Resim : 1

Ehl'i hadisin naçiz bir talebesi olarak bir grup genç alimle birlikte, Resul-i Ekrem'in nübüvvet işkâtından iktibas ile cem', tebvib ve tasnif ederek şerhettiğimiz "Hadislerle İslam - Hadislerin hadislerle yorumu" eserini şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zât-ı âlilerinin yüksek ıttılâlına tankidâtına arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, âfiyet, uzun ömürler niyazıyla, selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim." 25.04.2013 Mehmet Görmez

GÖRMEZ'DEN YANIT GECİKMEDİ

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) abonelerine son dakika haberi olarak internetten servis ettiği haberde; "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in FETÖ lideri Gülen'e skandal ifadeler içeren bir mektup gönderdiği ortaya çıktı" denildi. Görmez hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili, "Büyük bir fitne, çirkin bir iftira" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, görevden alındıDiyanet İşleri Başkan Yardımcısı, görevden alındı
TGRT Haber’de yayınlanan ‘Günaydın Türkiye’ programına katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in FETÖ ile ilişkisi olduğunu iddia ederek, Görmez’in FETÖ lideri Gülen’e yazdığı mektubu açıkladı. Mehmet Görmez, FETÖ elebaşına mektup yazdığı iddiasına tepki göstererek, “Diyanet’i asrın terörü FETÖ ile ilişkilendirmek büyük bir fitnedir. Bu öyle çirkin bir iftiradır ki, bu ancak darbeyi yapan terör örgütünün eseri olabilir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı ölümden döndüDiyanet İşleri Başkanı ölümden döndü

MEHMET GÖRMEZ’DEN AÇIKLAMA

Başkan Mehmet Görmez Sakarya’da yaptığı açıklamada, FETÖ elebaşına mektup yazdığı iddialarıyla ilgili olarak, “Hep birlikte millet olarak, milletimizin her ferdine seslenmek isterim. İçinden geçtiğimiz süreçlerde üzerine titreyeceğimiz en önemli hususlardan biri dini istikrarımızın teminatı olan Diyanet İşleri’ne zarar vermemeliyiz. Diyanet İşleri Teşkilatımızı gözümüz gibi korumalıyız. İçinden geçtiğimiz bu zor süreçlerde çeşitli sebeplerle Diyanet İşleri Teşkilatı’nı asrın terörü FETÖ ile ilişkilendirmek büyük bir fitnedir. Bu fitne o kadar çirkin bir iftiradır ki, bu sadece 15 Temmuz’da bu ihaneti, darbeyi, işgali yapan terör örgütünün eseri olabilir ancak. Sadece onların yapabileceği bir fitnedir.

15 Temmuz’un en kahraman müesseselerinden bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. O gece 15 Temmuz gecesinde her imam, her müezzin birleşerek manevi bir orduya dönüşerek bu milleti her türlü fitneden korumak için seferber olmuş, milletimizin hukukunu korumak için her türlü mücadeleyi sarf etmiştir. Bu ülkede paralel devlet düşüncesi, bu ülkeye ne kadar büyük zarar vermişse, paralel Diyanetler de bu ülkeye o kadar zarar verir. Hele hele İslam’ın en temel, en saf kavramlarını yıllarca ticari emellerine alet eden paralel devletlerin bu topluma verebileceği hiç bir şey yoktur. Savunabilecekleri hiç bir değer olamaz” dedi.

 

DHA & İHA