Oklar, Kahraman Bagatır İçin Atıldı

Oklar, Kahraman Bagatır İçin Atıldı

Sezonun ilk açık hava organizasyonu olan Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, 12 ülkeden 666 sporcunun katılımıyla Antalya'da başladı - TOF İl Temsilcisi Löklüoğlu:- "Buradan alınan puanlar milli takım sporcularının seçilmesinde etkili olacak. Anta

ANTALYA (AA) - Okçulukta açık hava sezonunun ilk organizasyonu olan Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, Antalya'da başladı.
Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) tarafından, 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenen ve 4 gün devam edecek yarışmaya, 12 ülkeden 666 sporcu katıldı.
TOF İl Temsilcisi Behiç Löklüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın bu yıl 7. kez düzenlendiğini söyledi.
Yarışmanın en önemli özelliğinin gelecek yıl seçilecek milli takımın aday sporcularına puan vermesi olduğuna dikkati çeken Löklüoğlu, "Buradan alınan puanlar milli takım sporcularının seçilmesinde etkili olacak. Antalya'daki şampiyona bir anlamda milli takıma sporcu hazırlama yarışları olarak değerlendiriliyor." dedi.
Avrupa şampiyonasının olimpiyat kotası alınması açısından önemli olduğunu anlatan Löklüoğlu, Türk Milli Takımının da hem ferdi hem de takım olarak kota almaya çalışacağını kaydetti. Behiç Löklüoğlu, yarışlarda 20'ye yakın engelli sporcunun da ok attığını bildirdi.
Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, bayanlar ve erkeklerde, olimpik ve makaralı yay kategorilerinde yapılıyor. Kulüplerin ve ülke milli takımlarının ayrı ayrı kendi aralarında da yarışacağı organizasyon, 3 Nisan Pazar günü yapılacak bireysel finallerle sona erecek.
Yarışlar, 2009 yılında hayatını kaybeden federasyon başkan vekillerinden Kahraman Bagatır'ın anısına düzenleniyor.