Öldürülen 200 IŞİD'li operasyonunun ayrıntıları

Öldürülen 200 IŞİD'li operasyonunun ayrıntıları

Başbakan Davutoğlu, TSK'nın IŞİD'e yapılan operasyon hakkında bilgi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyükelçilere yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) verilen talimat doğrultusunda Suriye ve Irak’ta IŞİD’e 500’e yakın tank ve top atışı yapıldığını ve bu taarruzlarda 200 kadar IŞİD’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hürriyet, Davutoğlu’nun açıkladığı bu taarruzların ayrıntılarına ulaştı.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, en fazla IŞİD’li militan Irak’ta, Ankara ile Bağdat arasında krize neden olan Başika kampı yakınlarında etkisiz hale getirildi.

İHA’LAR DEVREDE

Askeri kaynaklar, geçen salı ve çarşamba günleri IŞİD’in Başika kampına yönelik yoğun saldırılarda bulunduğunu söylediler. İnsansız hava araçları (İHA) Başika’ya yapılan saldırıların hangi mevzilerden gerçekleştiğini tespit etti. Bu mevzilerin koordinasyonları anında Başika’daki Türk birliğine iletildi. Başika’daki M 60 tankları, 40 kilometre menzile sahip 'Fırtına' obüsleri ve ağır makineli silahlarla IŞİD hedefleri yoğun ateşe tutuldu. Bu taarruz sonucu İHA’larla yaklaşık 140 kadar IŞİD militanının öldürüldüğü belirlendi. Türk askerinden şehit düşen veya yaralanan olmadı.