PKK önce şehre indi, şimdi de büyükşehre geldi !

PKK önce şehre indi, şimdi de büyükşehre geldi !

Mersin, Mardin ve Aydın'da sahneye çıkan karanlık eller TIR yaktı, okul bombaladı, polislere saldırdı.

Bölücü başı Apo’nun yakalanışının yıldönümünde PKK yandaşları yurt genelinde terör estirdi. Mersin’de bir TIR yakılırken Mardin’de bir anaokuluna bomba atıldı. Aydın’da ise polise taşlı saldırı vardı. Van’da da bir polis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi.

MERSİN’DE TIR YAKTILAR

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde terör örgütü PKK yandaşı bir grup, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 17′inci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdikleri korsan gösteride seyir halindeki bir TIR’ı durdurup molotof kokteyli atarak kundakladı. TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, olaydan yara almadan kurtuldu.

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen ve şoför mahali tamamen yanan TIR, kullanılmaz hale geldi. Olayın şokunu yaşayan TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, “Yolu kestiler. Şurada yola ateş yakmışlar. Kafamıza silah dayadı, arabadan aşağı indirdi, üstüme de 4-5 el sıktılar ondan sonra molotof mudur nedir onunla yaktılar” diyerek olanları anlattı.

MARDİN’DE ANAOKULUNA BOMBA ATTILAR

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde de PKK’lı teröristler akşam saatlerinde Sevgi Yuvası AnaOkulu ile Misak-ı Milli Orta Okulu’na molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Ana okulunda hasar oluşurken, Misak-ı Milli Orta Okulu’nun çatısında çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine ateş açıldı. Okulun çatısındaki yangın sabah saatlerine kadar sürdü. Anaokulu kullanılamaz hale geldi.

AYDIN’DA DA TERÖR ESTİRDİLER

Ege kenti Aydın’da da terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp, Kenya’dan Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü bahane edip ateş yakarak, yolu kapatan bir grup terör örgütü sempatizanı, polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polisin müdahalesinin ardından grup dağıldı. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle, çevik kuvvet arasında kovalamaca yaşandı. Taş attığı tespit edilen 15 yaşında bir eylemcinin gözaltına alındığı öğrenilirken, mahalle giriş çıkışlarında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

VAN’DA POLİSE SALDIRI

Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı zırhlı araca, PKK’lılar tarafından yapılan roketatarlı saldırıda bir polis yaralandı. Yaralı polis memuru hastaneye götürelerek tedavi altına alınırken, bölgedre operasyon başlatıldı.