AK Parti ve MHP'den Erdoğan'ın seçim vaadine ret

AK Parti ve MHP'den Erdoğan'ın seçim vaadine ret
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler öncesinde "mülakatlar kalkacak vaadi" rafa kalkarken, muhalefetin TBMM'ye sunduğu öneri de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan kamuda mülakatın kaldırılması hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS notu açıklaması ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’da mülakat çıkışı geldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakatların kalkması hakkında, “Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz” ifadesini kullanmıştı.

MECLİS’İN GÜNDEMİNE GELDİ

Büyük tartışmalara neden olan AK Parti vaadi Meclis’in gündemine taşındı.

Saadet Partisi’nin, personel istihdamında mülakatın kaldırılmasına ilişkin bugün TBMM Genel Kurulu'na getirdiği grup önerisi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerinin gerekçesini açıklayan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin şunları söyledi:

“DERDİMİZ GENÇLERİMİZ”

Derdimiz bağcıyı dövmek değil, derdimiz üzüm yemek. Derdimiz bağcıya yanlışını, hatasını bir kez daha hatırlatmak. Derdimiz adalet, derdimiz gençlerimiz. Kayırmacı düzeninize isyan eden gençlerimiz.

Mülakat zilletinin bataklığında boğulan çaresiz kalan, gelecek karamsarlığına kapılan gençlerimiz. Umudu yurt dışında aramak zorunda kalan gençlerimiz ve ne acıdır ki ülkesine gönül koyan gençlerimiz.

Bir genç ülkesine neden gönül koyar? Eğer adaletsiz, kayırmacı bir düzen varsa bir genç ülkesine gönül koyar. Eğer hak eden değil, torpili olan sınavı kazanıyorsa bir genç ülkesine gönül koyar.

Eğer umudu çalınıyorsa eğer dayısı yok diye emeği çalınıyorsa, emeği yok sayılıyorsa sınavı kazanamıyorsa bir genç ülkesine gönül koyar. Bu gençler bizim, bu gençler ülkemizin geleceği. Bu gençler cumhuriyetimizin yüzüncü yılını iki yüzüncü yılına taşıyacak gençler. Bu gençler sizden hiçbir şey istemiyorlar.