AKPM'den 24 Haziran seçimlerine çıkarma

AKPM'den 24 Haziran seçimlerine çıkarma
Güncelleme:

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini izlemek üzere Türkiye'ye 33 kişilik heyet gönderiyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini izlemek üzere Türkiye'ye göndereceği 33 kişilik heyet, cumhurbaşkanı adayları dahil bir dizi temasta bulunmayı planlıyor. Seçimin ardından bulgularını basın toplantısıyla açıklayacak.

Ukrayna'dan Olena Sotnyk'in başkanlığındaki 33 kişilik AKPM heyeti, 22 Haziran'da geleceği Türkiye'de cumhurbaşkanlığı adayları ve parti liderleri ya da onların temsilcileriyle görüşmeyi de planlıyor.

YSK ve RTÜK'ün başkanları ve üyeleriyle görüşmeyi, medya ve sivil toplum temsilcileriyle biraraya gelmeyi de programına alan AKPM heyeti, ardından 24 Haziran'da seçimlerde gözlemcilik yapacak ve 25 Haziran'da Türkiye'den ayrılacak.

Avrupa Konseyi'nin bağımsız hukuk uzmanlarından oluşan grubu Venedik Komisyonu'nun bir üyesi, ziyaret boyunca hukuki destek sağlayacak.

AKPM heyeti, ayrılmadan önce, pazartesi öğleden sonra Ankara'daki Sheraton Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyerek izlenimlerini paylaşacak.

Daha önce Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Meclisi (AGİT PM) ve AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi, seçim için Türkiye'ye gözlemci göndereceğini açıklamıştı.