''Altılı masa''nın 2 bin kişilik MİT, Diyanet ve Merkez Bankası bürokrat listesi hazır

''Altılı masa''nın 2 bin kişilik MİT, Diyanet ve Merkez Bankası bürokrat listesi hazır
Güncelleme:

Henüz 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayını resmen açıklamadıkları için eleştirilen Altılı Masa üyesi partilerin aralarında MİT'ten, Diyanet'e, Merkez Bankası'ndan, TÜİK'e kadar 2 bin kişilik "atanacak bürokratlar listesi"nin hazır olduğu öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ekim’de partisinin ev sahipliğinde yapılacak buluşma öncesi liderler turuna çıktı. Önceki akşam DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşen Kılıçdaroğlu, dün de DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu bugün de SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, hazırlığı yapılan protokol konusunda, 3 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ndeki “Görev süreleri atandıkları tarihte görevde bulunan cumhurbaşkanının görev süresini geçemez” denilen devletin üst düzey bürokratlarının yer aldığı yaklaşık 2 bin kişilik listeye dikkat çekildi.

Bu listede Diyanet, MİT, Savunma Sanayii, Merkez Bankası, TÜİK, TOKİ ve TRT’den Sayıştay başsavcısı, vali, genel müdür ve rektörlere kadar devletin üst düzey bürokratları yer alıyor. Kulislere göre 6’lı masayı oluşturan partiler, bu kritik görevler de dahil olmak üzere iktidara gelmeleri halinde görev verecekleri isimlere ilişkin kapsamlı bir “bürokrat havuzu” oluşturuyor.

(Kaynak)