Bahçeli'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk açıklama

Bahçeli'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk açıklama
Güncelleme:

Partisinin Meclis grubunda konuşan MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş cinayetine ilişkin sessizliğini bozdu ve "Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Zillet İttifakı'nın siyasetsizliği ortadadır. Türkiye'ye bağlılıkları ise komalıktır. 5 Ocak 2023 tarihinde 10'uncu toplantısını yapan ve bu kirli ve kriminal siyaset ittifakı yine aday belirleyememiştir.

9,5 saat süren toplantı sonrası cumhurbaşkanı adayını tespit edemeyen zillet partileri bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir.

12 Şubat 2022 tarihinden bu yana toplanıp toplanıp dağılıyorlar, gürültü çıkarmak dışında başka hiçbir şey yapmıyorlar.

Zillet ittifakı hazır değildir, zillet ittifakı yerli ve milli hiç değildir. Milletimiz bunların asıl yüzlerinin farkındadır.

ALİ BABACAN'A YÜKLENDİ

Selamsız sabahsız Babacan, Anayasamızın 66. maddesini yeniden ele alınmasını söylmiştir.

Bu kurşun gibi sözlere CHP'den tek bir itiraz gelmemiştir, İP'ten tek bir tepki duyulmamıştır. DEVA'nın icazetliği başkanını Türklüğün neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü Anayasa'dan çıkarmak cesedimizi çiğnemeden nasıl başarılacaktır?

Ellerine fırsat geçerse Türkiye'yi emperyalizmin kursağına teslim etmeleri kaçınılmazdır. Bu alçak teşebbüse sabır gösteremeyiz.

Böylesi bir hıyanete her kim teşne ise karşısında MHP'yi bulacaktır.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ MESAJI

Sabrın boyun eğmek değil, mücadele etmek olduğunu cümle aleme göstereceğiz. Çakal olup bozkurta diş gösterenler, densizin devesi gibi çan çan ötenler şunu unutmasınlar ki, tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim. Bir cinayet üzerinden kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir: Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bu kanlı olay gerçekleşir gerçekleşmez sislerin dağılması amacıyla sabırla beklemeye koyulduk. Zira ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet vardır.

Kanlı saldırı gerçekleştikten sonra MHP'ye organize ve örgütlü bir saldırı hız kazandı ve sürekli olarak körüklendi. Tüm FETÖ'cüler partimize algı operasyonu kanalıyla yeni bir operasyon başlattılar. Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. Bir iç hesaplaşma olduğu iddiası gündemde tutuldu.

Tehliyeki sezdik, hücumu gördük. MHP ve Ülkü Ocakları'yla en ufak bağlantısı şöyle dursun, HDP'den CHP'sine komünistten bölücüsüne kadar tüm şirket ve nefret oadakları bizi cinayetle aynı karede gösterdiler.

ÜMİT ÖZDAĞ'A TEPKİ

Adına Zafer denilen casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası 'Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz' açıklamasıyla cumhuriyet savcılarının görev alanına giren bir açıklamada bulundu.

Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak kuşkusuz şerefli savcıların ana görevleri olduğunu hatırlatmak ve gereğinin yapılmasını istemek hem çağrım hem görevimdir.