Bakan Akar'dan İYİ Partili isme: ''Nah alırsın böyle oy''

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde sinirler gerildi, İYİ Partili Aytun Çıray'a kızan Bakan Hulusi Akar, Çıray'a "oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy" dedi.

TBMM'de yapılan Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İYİ Partili milletvekili Aytun Çıray arasındaki tartışma damgasını vurdu. 

İYİ Partili Çıray, Milli Savunma Bakanı Akar’a, Türk askerinin başına çuval geçiren ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası almasını gündeme getirdi ve “O ödülü niye aldınız?” diye sordu.

Akar “Bir tek ben mi aldım, almayan yok” dedikten sonra Çıray’ın “Bu ödülü reddetseydiniz sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızın önünü keserler miydi?” sözlerine Akar'dan hiç beklenmedik bir yanıt geldi ve Bakan akar “Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy.” dedi.

Çıray yaşananların ardından sosyal medya hesabından "Sn Akar kontrolünü kaybetti" dedi.

Bu yaşananları sosyal medyadan paylaşan DP Milletvekili Cemal Enginyurt da "Bu Hulusi efendi, kibar bir adamdı. Anlaşılan gitmenin stresi bunları bozmuş." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisini eleştiren @iyiparti Milletvekili @TCAytunCiray a "sen böyle davranırsan bir daha ki seçimde oyu NAH ALIRSIN" demiş.