Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu'nun ekonomik vaatlerine itiraz etti

Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu'nun ekonomik vaatlerine itiraz etti
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ekonomik vaatleri için "Kimse bol keseden milyar dolarlık rakamlar sallayıp, boş laf üreterek Milletimizin gözünü boyayamaz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine "Kimse bol keseden milyar dolarlık rakamlar sallayıp, boş laf üreterek Milletimizin gözünü boyayamaz. Gelişigüzel, şifahen söylenmiş sözleri sanki ciddi bir ekonomi politikasıymış gibi yutturmaya çalışarak milletimizin zekâsını, ferasetini küçümsemeye kimsenin gücü yetmez. Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de asla geçit vermeyecektir." sözleriyle tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Kimse bol keseden milyar dolarlık rakamlar sallayıp, boş laf üreterek Milletimizin gözünü boyayamaz. Gelişigüzel, şifahen söylenmiş sözleri sanki ciddi bir ekonomi politikasıymış gibi yutturmaya çalışarak milletimizin zekâsını, ferasetini küçümsemeye kimsenin gücü yetmez. Lafügüzafı bırakıp finansal literatürü açıp okursanız, ağzınıza pelesenk ettiğiniz tefeci paralarının birçok ülkeyi ne hale getirdiğini öğrenirsiniz. O kadarına dahi aklınız ermiyorsa, en azından bir arama motoruna 'Türkiye'de 2001 krizi' yazın ve o dönemde neler olup bittiğini okuyarak balık hafızanızı tazeleyin. O karanlık koalisyon dönemlerinde, yıllarca biriktirdiği göz nuru emeğini alabilmek için batık bankaların önünde bekleyen masum vatandaşlarımızı, yılların alın terini bir günde kaybeden esnafımızı ve yaşadığı ekonomik buhranın etkilerinden yıllarca kurtulamayan vatandaşlarımızı da hatırlamış olursunuz. Niyetlerini bozup da bu ülkenin alın terini kimi çıkar gruplarına peşkeş çekebileceğini sananlara, milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de asla geçit vermeyecektir." diyerek yüklendi.